Акрополис куп: Грузијци шокирали и Србију!

Неуморни Грузијци нанели први пораз Србији! Репрезентација Србије поражена је у другом мечу на 'Акрополис купу' у Атини од Грузије – 68:66 (36:36).  Први пораз "орлова"! Изабраници Александра Ђорђевића у Атини изгубили од Грузије у драматичној завршници. Лоше шутерско вече комплетне спољне линије.  Грузија као опомена, Лучић промашио шут за победу.

Кошарка 24.08.2017 | 20:08
Акрополис куп: Грузијци шокирали и Србију!
Ово је први пораз екипе Александра Ђорђевића у припремним мечевима за Европско првенство после осам узастопних тријумфа.

'Орлови' наступ у Атини завршавају у петак дуелом са Грчком, после чега се враћају у Београд, па кроз неколико дана лете за Истанбул на почетак Евробаскета, 31. августа.

'Орлови' су одиграли најлошији меч у склопу припрема, после рутинске победе над Италијом, није их слушао шут, док су у одбрани имали превише пропуста, а већина је била потпуно атипична за наш национални тим. С друге стране, Грузијци су још једном показали да никада не одустају, иако су играли без прве звезде, НБА шампиона Зазе Пачулије, и да никоме неће бити лако да их савлада на завршном шампионату.

Србија је боље почела, пошто ривала најпре није хтео шут, па је већ после прве деонице имала двоцифрену предност. Међутим, Торнике Шенгелија био је веома расположен за игру, па се на одмор отишло у егалу.

Ни трећа деоница није се превише разликовала од првог дела сусрета, у нашем тиму су углавном центри поентирали, док је у тиму Грузије велики број играча почео да погађа шутеве, углавном за три поена.

Иако нису успевали да пронађу ритам, наши момци су успевали да држе предност на својој страни, највише захваљујући Бобану Марјановићу, све до уласка у последњи минут, када је Грузија новом тројком преузела вођство.

Богдан Богдановић погодио је оба бацања за ново изједначење, али је онда Санадзе, управо преко новог бека Сакраменто Кингса, још једном био прецизан за три поена.

Овога пута, на тридесет секунди до краја, Богдан погађа само једно бацање, Цинцадзе под притиском баца лопту у аут, али лопта после шута Владимира Лучића за победу у последној секунди буквално 'излази' из обруча, па Грузија бележи и другу победу, после славља над Грчком у среду.

Најефикаснији у екипи Србије био је Бобан Марјановић са 19 поена и осам скокова, док је Богдановић постигао 15 поена, уз три скока и три асистенције, али и тек четири погођена шута из 19 покушаја.

Огњен Кузмић додао је осам поена и девет скокова, а Марко Гудурић постигао је седам.

Бранко Лазић био је у саставу, пошто је пропустио дуел са Италијом, али није улазио у игру, док Никола Калинић поново није био у протоколу.

У екипи Грузије најефикаснији је био Торнике Шенгелија са 21 поеном, 14 скокова и три асистенције, а Дуда Санадзе постигао је 10 поена.

Србија учешће на Акрополис купу завршава дуелом са домаћином у петак од 20 часова.

Пораз као пораз, у овом тренутку је вероватно и пожељан, не носи никакве последице, али може да забрине игра "орлова" у нападу и то што је Никола Калинић због болова у леђима пропустио још један меч.

После 6/17 у шуту за три поена, дан раније против Италије, наши кошаркаши погодили су свега три тројке из 19 покушаја, што је обично сигуран предзнак негативног резултата.

Стицајем околности, питање победника у дуелу другог кола "Акрополис" турнира у Атини, одлучио је управо шут за три.

Владимир Лучић при "минус два" је пробао да из левог ћошка преокрене резултат, али је његов покушај са звуком сирене изашао из коша.

Грузија је надиграла Грчку јуче, а Србију данас. Није се играти са екипом Илијаса Зуроса, а овај пораз Орлова од 66:68 је добра опомена пред почетак Европског првенства који стартује 31. августа. Орлови сада на Акрополис купу имају пораз и победу. 

Санадзе је погодио тројку пред крај меча, потом је Богдановић дао једно слободно бацање, Грузини продали лопту на 21 секунду до краја. Лучић је потом шутирао за победу, лопта је малтене ушла, и потом и изашла и то је био крај. Могао је тај један шут да донесе тријумф Орловима, али и овако није смак света.

Боље да изгубе сада, него на Првенству.

Био је то меч у ком ниједна од репрезентација није успевала Бог зна како да се одлепи, најчешће се предност кретала ту око пет поена. Ипак, на крају је недостајало и среће изабраницима Александра Ђорђевића.

У тиму је био Бранко Лазић али није улазио у игру, док Николе Калинића није било због проблема са леђима и то је нешто што свакако може да брине. Причамо о човеку који је освајач Евролиге са Фенербахчеом.

Најефикаснији у редовима Србије били су Бобан Марјановић са 19 и Богдан Богдановић са 15 поена. Шенгелија је имао 21 поен и 14 скокова. Јако добра партија.

Наредни меч, и последњи на Акрополис купу, Србија игра сутра од 20 часова против домаћина Грчке. 

СРБИЈА - ГРУЗИЈА 66:68 (20:15, 16:21, 19:14, 11:18)

Акрополис куп
ОАКА Арена

Састави:
СРБИЈА: Мачван 6, Богдановић 15, Лучић, Милосављевић 2, Бирчевић 3, Штимац, Лазић, Мицић 4, Гудурић 7, Јовић2 , Кузмић 8п,9ск, Марјановић 19п, 8ск

ГРУЗИЈА: Диксон 8, Гамкрелидзе, Боиса, Тсинадзе 9, Шермандини 8, Санадзе 10, Маркоишвили 6, Беришвили, Шенгелија 21, Бекаури, Битадзе 6, Лондаридзе

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар