ЛШ - Какав жријеб: Шампиону "група смрти", Јуве и Барса!

Бајерн – ПСЖ, Челси – Атлетико, Јуве – Барса! У "Грималди форуму" у Монаку одржан је жреб за групну фазу Лиге шампиона за сезону 2017/2018.  У Монаку је одржан жреб за Лигу шампиона, а према свему судећи - чека нас веома узбудљива јесен. Мноштво дербија! Реал са Тотенхемом и Борусијом, Нејмар против Бајерна, Јуве и Барса поново плешу! У категорију групе смрти може да падне и друштво из Д групе у којој ће у репризи прошлогодишњег четвртфинала и финала из 2015. године састати Јувентус и Барселона. Ту је и Олимпијакос.

Фудбал 24.08.2017 | 19:00
ЛШ - Какав жријеб: Шампиону "група смрти", Јуве и Барса!
Биће дербија ове јесени у Лиги шампиона!

Андреј Шевченко и Франческо Тоти нису били талични за шампионе Енглеске и Шпаније пошто су у групе у којима су првобитно смештени Челси и Реал Мадрид - добили веома тешке ривале из другог и трећег шешира.

Тако ће у групи "Ц" Челси играти са Атлетико Мадридом, Ромом и Карабагом, док ће шампион Европе морати на мегдан Дортмунду, Тотенхему и АПОЕЛ-ом.

Веома је јака и група "Д" где су Јувентус и Барселона, и где се, највероватније, ништа неће питати Олимпијакос и Спортинг, док је "опасна" и група "Б" у којој су прве "перјанице" Бајерн и Пари сен Жермен, односно Андерлехт и Селтик.

Повратници у Лигу шампиона, Манчестер јунајтед и Ливерпул, имали су среће, па ће тако шампион Лиге Европе на Бенфику, ЦСКА из Москве, док "редси" иду на Спартак, Севиљу и Марибор.

ОВО СУ СВЕ ГРУПЕ:

А: Бенфика, Манчестер јунајтед, Базел, ЦСКА Москва.
Б: Бајерн, Пари сен Жермен, Андерлехт, Селтик.
Ц: Челси, Атлетико Мадрид, Рома, Карабаг.
Д: Јувентус, Барселона, Олимпијакос, Спортинг.
Е: Спартак Москва, Севиља, Ливерпул, Марибор.
Ф: Шахтјор, Манчестер сити, Наполи, Фејнорд.
Г: Монако, Порто, Бешикташ, Лајпциг.
Х: Реал Мадрид, Дортмунд, Тотенхем, АПОЕЛ.

ОВО СУ БИЛИ ШЕШИРИ:

ПРВИ ШЕШИР: Реал Мадрид (Шпанија), Бајерн (Немачлка), Јувентус (Италија), Челси (Енглеска), Бенфика (Португал), Монако (Француска), Шахтјор (Украјина) и Спартак (Русија).

ДРУГИ ШЕШИР: Барселона (Шпанија), Атлетико Мадрид (Шпанија), ПСЖ (Француска), Борусија Дортмунд (Немачка), Севиља (Шпанија), Манчестер сити (Енглеска), Порто (Португал) и Манчестер јунајтед (Енглеска).

ТРЕЋИ ШЕШИР: Наполи (Италија), Тотенхем (Енглеска), Базел (Швајцарска), Олимпијакос (Грчка), Андерлехт (Белгија), Ливерпул (Енглеска), Рома (Италија) и Бешикташ (Турска).

ЧЕТВРТИ ШЕШИР: Селтик (Шкотска), ЦСКА (Русија), Спортинг (Португал), Фејенорд (Холандија), АПОЕЛ (Кипар), Марибор (Словенија), Лајпциг (Немачка) и Карабаг (Азербејџан).

Требало би само подсетити да тимови из истих земаља не могу да се састану у групној фази Лиге шампиона, да у нокаут рунде одлазе по два најбоља тима из сваке групе, као и то да трећепласирани иде у нокаут фазу Лиге Европе.

Групна фаза почиње већ 12. септембра!

Након церемоније очекују нас и индивидуалне награде, па ћемо сазнати ко је нови УЕФА фудбалер године, а у конкуренцији су Кристијано Роналдо, Лионел Меси и Ђанлуиђи Буфон. Поред тога, биће изабран и најбољи голман, дефанзивац, везиста и нападач у прошлогодишњем издању Лиге шампиона.

Првак Европе у фудбалу, мадридски Реал пут ка одбрани титуле почеће у Х групи са Борусијом Дортмунд, Тотенхемом и Апоелом, одлучено је данас жребом у Монте Карлу. 

Цедуљице са именима клубова извлачили су Андреј Шевченко и Франческо Тоти.

Пари Сен Жермен је обележио летњи прелазни рок довођејем Нејмара из Барселоне за светски рекорд од 222.000.000 евра, док се Бајерн за данашње појмове понашао прилично скромно. Истовремено, биће то судар тренера Карла Анћелотија са тимом са којим је својевремено освојио титулу првака Француске.

У категорију групе смрти може да падне и друштво из  Д групе у којој ће у репризи прошлогодишњег четвртфинала и финала из 2015. године састати Јувентус и Барселона. Ту је и Олимпијакос

Веома, веома озбиљну групу имаће Челси који ће поново укрстити копља са мадридским Атлетиком, као и пре четири сезоне. А срећу није имала Рома, која је смештена баш у ту, Групу Ц.

Чини се да ће Жозе Мурињо и Манчестер Јунајтед имати релативно лак посао у А групи с обзиром да ће му противници бити Бенфика, Базел и московски ЦСКА.

Ливерпул се после три године вратио у Лигу шампиона, а жреб је петоструком шампиону Европе наменио ривале као што су Спартак из Москве и Севиља са којом је 2016. играо финале Лиге Европе.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар