LŠ - Kakav žrijeb: Šampionu "grupa smrti", Juve i Barsa!

Bajern – PSŽ, Čelsi – Atletiko, Juve – Barsa! U "Grimaldi forumu" u Monaku održan je žreb za grupnu fazu Lige šampiona za sezonu 2017/2018.  U Monaku je održan žreb za Ligu šampiona, a prema svemu sudeći - čeka nas veoma uzbudljiva jesen. Mnoštvo derbija! Real sa Totenhemom i Borusijom, Nejmar protiv Bajerna, Juve i Barsa ponovo plešu! U kategoriju grupe smrti može da padne i društvo iz D grupe u kojoj će u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala i finala iz 2015. godine sastati Juventus i Barselona. Tu je i Olimpijakos.

Fudbal 24.08.2017 | 19:00
LŠ - Kakav žrijeb: Šampionu "grupa smrti", Juve i Barsa!
Biće derbija ove jeseni u Ligi šampiona!

Andrej Ševčenko i Frančesko Toti nisu bili talični za šampione Engleske i Španije pošto su u grupe u kojima su prvobitno smešteni Čelsi i Real Madrid - dobili veoma teške rivale iz drugog i trećeg šešira.

Tako će u grupi "C" Čelsi igrati sa Atletiko Madridom, Romom i Karabagom, dok će šampion Evrope morati na megdan Dortmundu, Totenhemu i APOEL-om.

Veoma je jaka i grupa "D" gde su Juventus i Barselona, i gde se, najverovatnije, ništa neće pitati Olimpijakos i Sporting, dok je "opasna" i grupa "B" u kojoj su prve "perjanice" Bajern i Pari sen Žermen, odnosno Anderleht i Seltik.

Povratnici u Ligu šampiona, Mančester junajted i Liverpul, imali su sreće, pa će tako šampion Lige Evrope na Benfiku, CSKA iz Moskve, dok "redsi" idu na Spartak, Sevilju i Maribor.

OVO SU SVE GRUPE:

A: Benfika, Mančester junajted, Bazel, CSKA Moskva.
B: Bajern, Pari sen Žermen, Anderleht, Seltik.
C: Čelsi, Atletiko Madrid, Roma, Karabag.
D: Juventus, Barselona, Olimpijakos, Sporting.
E: Spartak Moskva, Sevilja, Liverpul, Maribor.
F: Šahtjor, Mančester siti, Napoli, Fejnord.
G: Monako, Porto, Bešiktaš, Lajpcig.
H: Real Madrid, Dortmund, Totenhem, APOEL.

OVO SU BILI ŠEŠIRI:

PRVI ŠEŠIR: Real Madrid (Španija), Bajern (Nemačlka), Juventus (Italija), Čelsi (Engleska), Benfika (Portugal), Monako (Francuska), Šahtjor (Ukrajina) i Spartak (Rusija).

DRUGI ŠEŠIR: Barselona (Španija), Atletiko Madrid (Španija), PSŽ (Francuska), Borusija Dortmund (Nemačka), Sevilja (Španija), Mančester siti (Engleska), Porto (Portugal) i Mančester junajted (Engleska).

TREĆI ŠEŠIR: Napoli (Italija), Totenhem (Engleska), Bazel (Švajcarska), Olimpijakos (Grčka), Anderleht (Belgija), Liverpul (Engleska), Roma (Italija) i Bešiktaš (Turska).

ČETVRTI ŠEŠIR: Seltik (Škotska), CSKA (Rusija), Sporting (Portugal), Fejenord (Holandija), APOEL (Kipar), Maribor (Slovenija), Lajpcig (Nemačka) i Karabag (Azerbejdžan).

Trebalo bi samo podsetiti da timovi iz istih zemalja ne mogu da se sastanu u grupnoj fazi Lige šampiona, da u nokaut runde odlaze po dva najbolja tima iz svake grupe, kao i to da trećeplasirani ide u nokaut fazu Lige Evrope.

Grupna faza počinje već 12. septembra!

Nakon ceremonije očekuju nas i individualne nagrade, pa ćemo saznati ko je novi UEFA fudbaler godine, a u konkurenciji su Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Đanluiđi Bufon. Pored toga, biće izabran i najbolji golman, defanzivac, vezista i napadač u prošlogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Prvak Evrope u fudbalu, madridski Real put ka odbrani titule počeće u H grupi sa Borusijom Dortmund, Totenhemom i Apoelom, odlučeno je danas žrebom u Monte Karlu. 

Ceduljice sa imenima klubova izvlačili su Andrej Ševčenko i Frančesko Toti.

Pari Sen Žermen je obeležio letnji prelazni rok dovođejem Nejmara iz Barselone za svetski rekord od 222.000.000 evra, dok se Bajern za današnje pojmove ponašao prilično skromno. Istovremeno, biće to sudar trenera Karla Anćelotija sa timom sa kojim je svojevremeno osvojio titulu prvaka Francuske.

U kategoriju grupe smrti može da padne i društvo iz  D grupe u kojoj će u reprizi prošlogodišnjeg četvrtfinala i finala iz 2015. godine sastati Juventus i Barselona. Tu je i Olimpijakos

Veoma, veoma ozbiljnu grupu imaće Čelsi koji će ponovo ukrstiti koplja sa madridskim Atletikom, kao i pre četiri sezone. A sreću nije imala Roma, koja je smeštena baš u tu, Grupu C.

Čini se da će Žoze Murinjo i Mančester Junajted imati relativno lak posao u A grupi s obzirom da će mu protivnici biti Benfika, Bazel i moskovski CSKA.

Liverpul se posle tri godine vratio u Ligu šampiona, a žreb je petostrukom šampionu Evrope namenio rivale kao što su Spartak iz Moskve i Sevilja sa kojom je 2016. igrao finale Lige Evrope.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar