Марјановић: Ићи ћемо на злато!

Српски центар после победе над Италијом на "Акрополис" турниру дао интервју порталу "Јурохупс".

Кошарка 25.08.2017 | 19:30
Марјановић: Ићи ћемо на злато!
Бобан Марјановић је у мечу против Италије у среду поподне био најзапаженији појединац у репрезентацији Србије, пошто је нанизао 22 поена и осам скокова.

Ево шта је после тога рекао порталу "Јурохупс"...

"Сваки наш играч је способан да оствари такав учинак. Данас је то један, сутра неко други, све зависи од утакмице и од противника. И то је добро. Играмо и побеђујемо као тим", изјавио је Марјановић.

Селектор Александар Ђорђевић је прошле недеље у Хамбургу рекао да је због бројних изостанака ово нова репрезентација, која у односу на састав мора да игра другачије него на претходним такмичењима.

"Навикавамо се једни на друге. Задесиле су нас неке повреде, недостају нам важни играчи, тако да тражимо начине да играмо чврсту и паметну кошарку".

Србија као самостална држава има три сребрне медаље - са ЕП 2009, СП 2014. и ОИ 2016. Марјановић каже да је, упркос проблемима, циљ у Истанбулу освајање злата.

"Покушаћемо да ове године узмемо злато. Не кажем да ће бити лако, али то је оно што сви у овом тиму желимо и за шта ћемо уложити велики труд".

Упитан ко је лидер "орлова", у одсуству Теодосића, Бјелице и осталих ветерана, центар Детроит Пистонса издвојио је Богдана Богдановића, актуелног шампиона Евролиге са Фенербахчеом и новог члана Сакраменто Кингса, који су га учинили најбоље плаћеним дебитантом у историји НБА лиге.

"Ако је неко лидер у овом тиму, онда је то Богдан. У репрезентацији је већ много година и треба да буде у тој улози. Ја сам ту да помогнем и њему и осталим момцима".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар