Marjanović: Ići ćemo na zlato!

Srpski centar posle pobede nad Italijom na "Akropolis" turniru dao intervju portalu "Jurohups".

Košarka 25.08.2017 | 19:30
Marjanović: Ići ćemo na zlato!
Boban Marjanović je u meču protiv Italije u sredu popodne bio najzapaženiji pojedinac u reprezentaciji Srbije, pošto je nanizao 22 poena i osam skokova.

Evo šta je posle toga rekao portalu "Jurohups"...

"Svaki naš igrač je sposoban da ostvari takav učinak. Danas je to jedan, sutra neko drugi, sve zavisi od utakmice i od protivnika. I to je dobro. Igramo i pobeđujemo kao tim", izjavio je Marjanović.

Selektor Aleksandar Đorđević je prošle nedelje u Hamburgu rekao da je zbog brojnih izostanaka ovo nova reprezentacija, koja u odnosu na sastav mora da igra drugačije nego na prethodnim takmičenjima.

"Navikavamo se jedni na druge. Zadesile su nas neke povrede, nedostaju nam važni igrači, tako da tražimo načine da igramo čvrstu i pametnu košarku".

Srbija kao samostalna država ima tri srebrne medalje - sa EP 2009, SP 2014. i OI 2016. Marjanović kaže da je, uprkos problemima, cilj u Istanbulu osvajanje zlata.

"Pokušaćemo da ove godine uzmemo zlato. Ne kažem da će biti lako, ali to je ono što svi u ovom timu želimo i za šta ćemo uložiti veliki trud".

Upitan ko je lider "orlova", u odsustvu Teodosića, Bjelice i ostalih veterana, centar Detroit Pistonsa izdvojio je Bogdana Bogdanovića, aktuelnog šampiona Evrolige sa Fenerbahčeom i novog člana Sakramento Kingsa, koji su ga učinili najbolje plaćenim debitantom u istoriji NBA lige.

"Ako je neko lider u ovom timu, onda je to Bogdan. U reprezentaciji je već mnogo godina i treba da bude u toj ulozi. Ja sam tu da pomognem i njemu i ostalim momcima".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar