"Гастро фест" на Бардачи

Тринаеста привредно-туристичка манифестација „Гастро фест Бардача 2017“ одржаће се 3. септембра у Спортско рекреационом центру на Бардачи код Српца. Припреме за ову својеврсну манифестацију, којој сваке године присуствује више хиљада градјана из србачке и сусједних општина, налазе се у завршној фази, изјавио је предсједник Организационог одбора „Гастро феста“ Ненад Билановић.

Република Српска 24.08.2017 | 17:56
"Гастро фест" на Бардачи
Програм манифестације неће се много разликовати  у односу на претходне године, а све ће бити у знаку србачких производних брендова – рибе и пилетине.  Након свечаног отварања у 12 часова, одржаће се пригодан културни програм уз наступ  фолклорних ансамбала  културно-умјетничких друштава ове општине.

Потом слиједи такмичење у припремању рибљег паприкаша и специјалитета од пилетине. Екипама ће се подијелити одредјене количине рибе и пилића, које је обвезбједио организатор манифестације Туристичка организација општине Србац. Најуспјешнијих екипама биће подијељене  вриједне награде и признања.



Са народним јелима  из домаће кухиње представиће се домаћице из србачких села, а сви посјетиоци ће имати прилику да их бесплатно конзумирају . Одржаће се и изложба  разних одјевних, украсних и других предмета из  домаће радиности,  те презентација производа од воћа, сокова, пекмеза, вина и ракије производјача из шире регије.

У забавном дијелу манифестације надметаће се екипе у навлачењу конопца, трчању у врећама и испијању пива. „Настојаћемо да уведемо и једну новину, фудбалски сусрет „дебелих“ и „мршавих“, што ће, такодје, бити  права атракција за посјетиоце“, каже Ненад Билановић.



У оквиру ове манифестације, дан прије одржаће се Школа риболова и екологије за почетнике, чиме Спортско риболовно друштво „Бистро“ из Српца пропагира љепоте спортског риболова и даје допринос подизању еколошке свијести код младих.

Покретање  „Гастро феста“ мотивисано је жељом да се афирмишу привредне и туристичке могућности, а посебно производња здраве хране у  србачкој, изразито аграрној општини, која располаже са вриједним природним ресурсима.

(БН/ С. К.)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Јадно

24.08.2017 17:26

Па зар Србац нема нико други да претставља него билановиц ПОСТАР,обицна јајара и вуцибатина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анга

24.08.2017 20:15

Е мој бозе србац пуст млади одосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

25.08.2017 08:35

Нема ту ни С од спортско рекреационог центра. Ту је Вукелић исушио језера рибњака ,уништио флору и фауну и годинама сије кукуруз. А држава шути и гледа како је све пропало. А Бардача позната у свијету као резерват птица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.08.2017 08:49

Залосно !

Name

Марио

25.08.2017 11:11

Лопови су исушили језера, други лопови хотел и ресторан претворили у старацки дом, ови трећи највећи сједе у управи општине Србац и више од 70 година извлаче из Бардаче ресурсе а нису способни да покрпе рупе или доведу градску воду. То је банда, багра и вуцибатина и треба да буде срамота општину Србац због овог. Бардача је уништена уз њихову помоћ, они су климали главом и примали мито, Вукелиц је лопина какве нема и њему кроз прсте гледа Милорад Додик. Срамота. Лијевчански дио општине Србац је системски запостављен, то се види и према инфраструктурном улагању, а то је најплоднији дио лијевча, и читаве Србачке општине, која ако бог да среће ће се повући са лијеве стране врбаса и пустити овај честити народ да живи, а можда она и васкрсне Бардача, кад се реституцијом њена језера врате породици Бурда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

25.08.2017 11:39

управу си

Name

Ре Марио

26.08.2017 08:21

Тачно је то за Лијевче. У општини нико из Лијевча ни на једној функцији а исто тако и ујавним предузећима. Нема никог, као да у том дијелу општине нема млад ,паметан и образован кадар. И тако је у свкоро свакој власти.Неко је доле написао ,мислим да је Јово, како се требаш презивати да би био неко и нешто. Лијевче им треба само на изборима и када треба платити порез и рачуне. Разбој и Кукуље су већи центри од Српца са више људи и дешавања и треба неко да веч једном покрене иницијативу да се Лијевче одвоји и један од та два центра да постане општина. Када може Давор и Орубица у Хрватској зашто неби могли и Разбој или Кукуље.

Name

срки

25.08.2017 11:19

Србац је умро само није објављено у медијима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевце Либертас

25.08.2017 18:34

Србац настао декретом 1950 и неке а унистени срезови Разбој,Нозицко и Кобас.Да би пар поодица који и данас владају били газде.Одвукли су сву омладину у Бл па нас у Бл сви мрзе.Ако су тако добри ти силни директори и министри из моје опстине засто нису створили бар једно радно мјесто у опстини Србац а не да бетере влакате свако јутро (цаст изузецима)за Бл

Name

Јово

25.08.2017 20:46

Истина, сурова истина. Живе Гужвићи, Којићи, Кусићи, Кљајчини, Драгосављевићи, Михољчићи и сл. а наша дјеца немају хљеба да једу. Милиони су утрошени у дворану Србац која изгледа као спалионица. Центар Српца је уштиркан док у Разбоју или Кобашу чекаш да ти фасада падне на главу, расвјету су угасили, навече гледаш главу да не изгубиш. Општину Србац треба подјелити, и пусити нека се Србац сам развија ако може, а не на туђи рачун.

Name

Кладари

26.08.2017 18:34

Јово свака ти је на мјесту. Ево ја ћу повести инцијативу у Кладарима и Гламочанима да направимо референдум и да се оцјепимо од жупљана. Они нас запостављају. Нака Врбас буде граница општине и Бог те веселио. Овамо је и људство многобоље. Доста је више Каоца, Влакнице, Ситнеша и Брезовљана.

Name

Јово

26.08.2017 22:06

Може, поведи а ми ћемо да ти се прикључимо. Ја вјерујем да је 95% Лијевчана за то. Против би били само они који имају директну корист од Српца. Може нас ова равница да храни, свеједно од Мотајице немамо ништа. Живјела општина Разбој !

Name

зељко

25.08.2017 19:59

Није то висе манифестација сто је некада била,сада је то промоција странака,залосно,погледајте домацице и њихове "дресове"

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

26.08.2017 04:37

И увијек побиједи,гле чуда неко близак актуелној власти. А свака странка има свој шатор гдје луди народ ждере храну и пиће а није ни свјестан да то сам плаћа.

Name

Микан

27.08.2017 16:33

Ондак кад се одцијепимо Саво Кесер неће бити наш извјештач.Он је из Повелича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

27.08.2017 21:11

Хахахаха, Саво је мислим из Бајинаца, ал нецмео сад пребрајати крвна зрнца :Д