"Gastro fest" na Bardači

Trinaesta privredno-turistička manifestacija „Gastro fest Bardača 2017“ održaće se 3. septembra u Sportsko rekreacionom centru na Bardači kod Srpca. Pripreme za ovu svojevrsnu manifestaciju, kojoj svake godine prisustvuje više hiljada gradjana iz srbačke i susjednih opština, nalaze se u završnoj fazi, izjavio je predsjednik Organizacionog odbora „Gastro festa“ Nenad Bilanović.

Republika Srpska 24.08.2017 | 17:56
"Gastro fest" na Bardači
Program manifestacije neće se mnogo razlikovati  u odnosu na prethodne godine, a sve će biti u znaku srbačkih proizvodnih brendova – ribe i piletine.  Nakon svečanog otvaranja u 12 časova, održaće se prigodan kulturni program uz nastup  folklornih ansambala  kulturno-umjetničkih društava ove opštine.

Potom slijedi takmičenje u pripremanju ribljeg paprikaša i specijaliteta od piletine. Ekipama će se podijeliti odredjene količine ribe i pilića, koje je obvezbjedio organizator manifestacije Turistička organizacija opštine Srbac. Najuspješnijih ekipama biće podijeljene  vrijedne nagrade i priznanja.



Sa narodnim jelima  iz domaće kuhinje predstaviće se domaćice iz srbačkih sela, a svi posjetioci će imati priliku da ih besplatno konzumiraju . Održaće se i izložba  raznih odjevnih, ukrasnih i drugih predmeta iz  domaće radinosti,  te prezentacija proizvoda od voća, sokova, pekmeza, vina i rakije proizvodjača iz šire regije.

U zabavnom dijelu manifestacije nadmetaće se ekipe u navlačenju konopca, trčanju u vrećama i ispijanju piva. „Nastojaćemo da uvedemo i jednu novinu, fudbalski susret „debelih“ i „mršavih“, što će, takodje, biti  prava atrakcija za posjetioce“, kaže Nenad Bilanović.



U okviru ove manifestacije, dan prije održaće se Škola ribolova i ekologije za početnike, čime Sportsko ribolovno društvo „Bistro“ iz Srpca propagira ljepote sportskog ribolova i daje doprinos podizanju ekološke svijesti kod mladih.

Pokretanje  „Gastro festa“ motivisano je željom da se afirmišu privredne i turističke mogućnosti, a posebno proizvodnja zdrave hrane u  srbačkoj, izrazito agrarnoj opštini, koja raspolaže sa vrijednim prirodnim resursima.

(BN/ S. K.)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Jadno

24.08.2017 17:26

Pa zar Srbac nema niko drugi da pretstavlja nego bilanovic POSTAR,obicna jajara i vucibatina.

ODGOVORITE
Name

Anga

24.08.2017 20:15

E moj boze srbac pust mladi odose.

ODGOVORITE
Name

Srbac

25.08.2017 08:35

Nema tu ni S od sportsko rekreacionog centra. Tu je Vukelić isušio jezera ribnjaka ,uništio floru i faunu i godinama sije kukuruz. A država šuti i gleda kako je sve propalo. A Bardača poznata u svijetu kao rezervat ptica.

ODGOVORITE
Name

Hm

25.08.2017 08:49

Zalosno !

Name

Mario

25.08.2017 11:11

Lopovi su isušili jezera, drugi lopovi hotel i restoran pretvorili u staracki dom, ovi treći najveći sjede u upravi opštine Srbac i više od 70 godina izvlače iz Bardače resurse a nisu sposobni da pokrpe rupe ili dovedu gradsku vodu. To je banda, bagra i vucibatina i treba da bude sramota opštinu Srbac zbog ovog. Bardača je uništena uz njihovu pomoć, oni su klimali glavom i primali mito, Vukelic je lopina kakve nema i njemu kroz prste gleda Milorad Dodik. Sramota. Lijevčanski dio opštine Srbac je sistemski zapostavljen, to se vidi i prema infrastrukturnom ulaganju, a to je najplodniji dio lijevča, i čitave Srbačke opštine, koja ako bog da sreće će se povući sa lijeve strane vrbasa i pustiti ovaj čestiti narod da živi, a možda ona i vaskrsne Bardača, kad se restitucijom njena jezera vrate porodici Burda.

ODGOVORITE
Name

Drago

25.08.2017 11:39

upravu si

Name

Re Mario

26.08.2017 08:21

Tačno je to za Lijevče. U opštini niko iz Lijevča ni na jednoj funkciji a isto tako i ujavnim preduzećima. Nema nikog, kao da u tom dijelu opštine nema mlad ,pametan i obrazovan kadar. I tako je u svkoro svakoj vlasti.Neko je dole napisao ,mislim da je Jovo, kako se trebaš prezivati da bi bio neko i nešto. Lijevče im treba samo na izborima i kada treba platiti porez i račune. Razboj i Kukulje su veći centri od Srpca sa više ljudi i dešavanja i treba neko da več jednom pokrene inicijativu da se Lijevče odvoji i jedan od ta dva centra da postane opština. Kada može Davor i Orubica u Hrvatskoj zašto nebi mogli i Razboj ili Kukulje.

Name

srki

25.08.2017 11:19

Srbac je umro samo nije objavljeno u medijima

ODGOVORITE
Name

Lijevce Libertas

25.08.2017 18:34

Srbac nastao dekretom 1950 i neke a unisteni srezovi Razboj,Nozicko i Kobas.Da bi par poodica koji i danas vladaju bili gazde.Odvukli su svu omladinu u Bl pa nas u Bl svi mrze.Ako su tako dobri ti silni direktori i ministri iz moje opstine zasto nisu stvorili bar jedno radno mjesto u opstini Srbac a ne da betere vlakate svako jutro (cast izuzecima)za Bl

Name

Jovo

25.08.2017 20:46

Istina, surova istina. Žive Gužvići, Kojići, Kusići, Kljajčini, Dragosavljevići, Miholjčići i sl. a naša djeca nemaju hljeba da jedu. Milioni su utrošeni u dvoranu Srbac koja izgleda kao spalionica. Centar Srpca je uštirkan dok u Razboju ili Kobašu čekaš da ti fasada padne na glavu, rasvjetu su ugasili, naveče gledaš glavu da ne izgubiš. Opštinu Srbac treba podjeliti, i pusiti neka se Srbac sam razvija ako može, a ne na tuđi račun.

Name

Kladari

26.08.2017 18:34

Jovo svaka ti je na mjestu. Evo ja ću povesti incijativu u Kladarima i Glamočanima da napravimo referendum i da se ocjepimo od župljana. Oni nas zapostavljaju. Naka Vrbas bude granica opštine i Bog te veselio. Ovamo je i ljudstvo mnogobolje. Dosta je više Kaoca, Vlaknice, Sitneša i Brezovljana.

Name

Jovo

26.08.2017 22:06

Može, povedi a mi ćemo da ti se priključimo. Ja vjerujem da je 95% Lijevčana za to. Protiv bi bili samo oni koji imaju direktnu korist od Srpca. Može nas ova ravnica da hrani, svejedno od Motajice nemamo ništa. Živjela opština Razboj !

Name

zeljko

25.08.2017 19:59

Nije to vise manifestacija sto je nekada bila,sada je to promocija stranaka,zalosno,pogledajte domacice i njihove "dresove"

ODGOVORITE
Name

RE

26.08.2017 04:37

I uvijek pobijedi,gle čuda neko blizak aktuelnoj vlasti. A svaka stranka ima svoj šator gdje ludi narod ždere hranu i piće a nije ni svjestan da to sam plaća.

Name

Mikan

27.08.2017 16:33

Ondak kad se odcijepimo Savo Keser neće biti naš izvještač.On je iz Poveliča.

ODGOVORITE
Name

Simo

27.08.2017 21:11

Hahahaha, Savo je mislim iz Bajinaca, al necmeo sad prebrajati krvna zrnca :D