Од Фонда солидарности помоћ

Општински фонд солидарности /ОФС/ у Шамцу 10 година традиционално проводи активност подјеле једнократне новчане помоћи за ученике основних и средњих школа, дјецу чланова ОФС пред полазак у школу. За 56 ученика данас је подијељено по 50 КМ.

Република Српска 24.08.2017 | 16:51
Од Фонда солидарности помоћ
Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић рекао је новинарима да 10 година постојања Фонда солидарности говори колико је ово права ствар коју је БО са општином Шамац учинила свих ових година.

Он је подсјетио да ппштинска управа сваке године издваја из буџета 2.500 КМ за ове потребе, а сви општински функционери и озбиљан дио радника општинске управе се укључио у ОФС.

„То је наш допринос, а то ћемо и наставити у наредном периоду. Иако у тешкој економској ситуацију покушавамо да помогнемо ученике из породица погинулих бораца, РВИ и демобилисаних бораца“, каже Милићевић.



Предсједница ОФС Ана Благоичевић је истакла да је циљ да помогну онима којима је помоћ потребна, да омасове ову активност, те да то постане традиција.

„У овој категорији данас су дјеца ратних војних инвалида//РВИ/ и демобилисаних бораца, док су дјеца погинулих бораца углавном изашла из ових права“, каже Благоичевићева.

Она је апеловала на све ратне војне инвалиде, демобилисане борце и породице погинулих бораца, уколико их још има, а нису учлањени да дођу и учлане се у ОФС како би остварили неке од видова помоћи.



Тренутно има 440 чланова општинског Фонда солидарности.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар