Od Fonda solidarnosti pomoć

Opštinski fond solidarnosti /OFS/ u Šamcu 10 godina tradicionalno provodi aktivnost podjele jednokratne novčane pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola, djecu članova OFS pred polazak u školu. Za 56 učenika danas je podijeljeno po 50 KM.

Republika Srpska 24.08.2017 | 16:51
Od Fonda solidarnosti pomoć
Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je novinarima da 10 godina postojanja Fonda solidarnosti govori koliko je ovo prava stvar koju je BO sa opštinom Šamac učinila svih ovih godina.

On je podsjetio da ppštinska uprava svake godine izdvaja iz budžeta 2.500 KM za ove potrebe, a svi opštinski funkcioneri i ozbiljan dio radnika opštinske uprave se uključio u OFS.

„To je naš doprinos, a to ćemo i nastaviti u narednom periodu. Iako u teškoj ekonomskoj situaciju pokušavamo da pomognemo učenike iz porodica poginulih boraca, RVI i demobilisanih boraca“, kaže Milićević.



Predsjednica OFS Ana Blagoičević je istakla da je cilj da pomognu onima kojima je pomoć potrebna, da omasove ovu aktivnost, te da to postane tradicija.

„U ovoj kategoriji danas su djeca ratnih vojnih invalida//RVI/ i demobilisanih boraca, dok su djeca poginulih boraca uglavnom izašla iz ovih prava“, kaže Blagoičevićeva.

Ona je apelovala na sve ratne vojne invalide, demobilisane borce i porodice poginulih boraca, ukoliko ih još ima, a nisu učlanjeni da dođu i učlane se u OFS kako bi ostvarili neke od vidova pomoći.



Trenutno ima 440 članova opštinskog Fonda solidarnosti.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar