Коначан списак Велике Британије за ЕП...

Противник Србије на овом турниру открио своју коначну листу.  Британци се "пребројали" пред ЕП! Селектор Џо Прант определио се за 12 играча који ће идуће недеље отпутовати за Истанбул.

Кошарка 25.08.2017 | 09:15
Коначан списак Велике Британије за ЕП...
Један од противника Србије на Европском првенству, Велика Британија, објавила је коначан списак од 12 путника за Европско првенство у кошарци.

Списак селектора Велике Британије Џоа Прунтија је следећи: Кирон Ачара, Ерик Боатенг, Данијел Кларк, Џулс Денг Акодо, Кајл Џонсон, Ендрју Лоренс, Бен Мокфорд, Герет Мари, Лук Нелсон, Теди Окерафор, Габи Оласени и Карл Витл.

Бивши кошаркаш Чикаго Булса Бен Гордон прецртан је са списка и неће наступати за Британце на Евробаскету. Поред Гордона, прецртани су раније и Мајлс Хесон, Ови Соко и Џастин Сирс.

Велика Британија ће се на Европском пвенству такмичити у групи Д са репрезентацијама Србије, Летоније, Турске, Белгије и Русије. Такмичење је на програму од 31. августа до 17. септембра у Финској, Израелу, Румунији и Турској. 

Велика Британија меч против Србије игра 5. септембра.

Познат је коначни састав репрезентације Велике Британије, која ће се на Еуробаскету (31. августа - 17. септембра) такмичити у групи Д, са Турском, Србијом, Русијом, Летонијом и Белгијом.

Селектор Џо Прант, иначе Американац и помоћни тренер Милвоки Бакса, у Истанбул ће повести шесторицу играча која су наступила на Европском првенству у Словенији 2013, док су преостала шесторица дебитанти на великим такмичењима, пошто су Британци пропустили континентални шампионат 2015.

У групу искуснијих спадају бек канадског Лондон Лајтнинга Кајл Џонсон (28), центар француског трећелигаша Сен Валијеа Ерик Боатенг (31) и крилни центар Данијел Кларк (28), који је део прошле сезоне одиграо за МЗТ Скопље, а тренутно је без ангажмана.

Крило Герет Мареј (32) је у Глазгов Роксу, као и крилни центар Кирон Акара (34), док плејмејкер Ендру Лоренс (27) игра прву француску лигу за Шалон-Ремс.

Дебитанти су плејмејкер Џулс Данг Акодо (21) из новог шпанског прволигаша Бургоса, плејмејкер Лук Нелсон (22) такође ће играти Ендеса лигу у Бетису из Севиље, као и центар Габриел Оласени (25), који је овог лета потписао за Фуенлабраду.

На списку су још бек грчког Кимиса Теди Окереафор (24), крило Карл Витл (19) је у италијанском друголигашу Бијели, а плејмејкер Бен Мокфорд (28) у Палми, члану шпанске друге лиге.

Британци делују као "фаворити" за последње место у Д групи и стога ће екипа која доживи пораз од њих потенцијално бити у озбиљном проблему, што се тиче пласмана на прве четири позиције и у осмину финала ЕП.

Са друге стране, учинак 2-3 на Еуробаскету 2013, када "за длаку" нису отишли даље, говори да се не смеју потценити. Тада су савладали Израел после продужетка и Немачку, а изгубили од Француске, Белгије и Украјине.

"Орлови" се са Великом Британијом састају у 4. колу, дан после окршаја са домаћином Турском.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар