Konačan spisak Velike Britanije za EP...

Protivnik Srbije na ovom turniru otkrio svoju konačnu listu.  Britanci se "prebrojali" pred EP! Selektor Džo Prant opredelio se za 12 igrača koji će iduće nedelje otputovati za Istanbul.

Košarka 25.08.2017 | 09:15
Konačan spisak Velike Britanije za EP...
Jedan od protivnika Srbije na Evropskom prvenstvu, Velika Britanija, objavila je konačan spisak od 12 putnika za Evropsko prvenstvo u košarci.

Spisak selektora Velike Britanije Džoa Pruntija je sledeći: Kiron Ačara, Erik Boateng, Danijel Klark, Džuls Deng Akodo, Kajl Džonson, Endrju Lorens, Ben Mokford, Geret Mari, Luk Nelson, Tedi Okerafor, Gabi Olaseni i Karl Vitl.

Bivši košarkaš Čikago Bulsa Ben Gordon precrtan je sa spiska i neće nastupati za Britance na Evrobasketu. Pored Gordona, precrtani su ranije i Majls Heson, Ovi Soko i Džastin Sirs.

Velika Britanija će se na Evropskom pvenstvu takmičiti u grupi D sa reprezentacijama Srbije, Letonije, Turske, Belgije i Rusije. Takmičenje je na programu od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. 

Velika Britanija meč protiv Srbije igra 5. septembra.

Poznat je konačni sastav reprezentacije Velike Britanije, koja će se na Eurobasketu (31. avgusta - 17. septembra) takmičiti u grupi D, sa Turskom, Srbijom, Rusijom, Letonijom i Belgijom.

Selektor Džo Prant, inače Amerikanac i pomoćni trener Milvoki Baksa, u Istanbul će povesti šestoricu igrača koja su nastupila na Evropskom prvenstvu u Sloveniji 2013, dok su preostala šestorica debitanti na velikim takmičenjima, pošto su Britanci propustili kontinentalni šampionat 2015.

U grupu iskusnijih spadaju bek kanadskog London Lajtninga Kajl Džonson (28), centar francuskog trećeligaša Sen Valijea Erik Boateng (31) i krilni centar Danijel Klark (28), koji je deo prošle sezone odigrao za MZT Skoplje, a trenutno je bez angažmana.

Krilo Geret Marej (32) je u Glazgov Roksu, kao i krilni centar Kiron Akara (34), dok plejmejker Endru Lorens (27) igra prvu francusku ligu za Šalon-Rems.

Debitanti su plejmejker Džuls Dang Akodo (21) iz novog španskog prvoligaša Burgosa, plejmejker Luk Nelson (22) takođe će igrati Endesa ligu u Betisu iz Sevilje, kao i centar Gabriel Olaseni (25), koji je ovog leta potpisao za Fuenlabradu.

Na spisku su još bek grčkog Kimisa Tedi Okereafor (24), krilo Karl Vitl (19) je u italijanskom drugoligašu Bijeli, a plejmejker Ben Mokford (28) u Palmi, članu španske druge lige.

Britanci deluju kao "favoriti" za poslednje mesto u D grupi i stoga će ekipa koja doživi poraz od njih potencijalno biti u ozbiljnom problemu, što se tiče plasmana na prve četiri pozicije i u osminu finala EP.

Sa druge strane, učinak 2-3 na Eurobasketu 2013, kada "za dlaku" nisu otišli dalje, govori da se ne smeju potceniti. Tada su savladali Izrael posle produžetka i Nemačku, a izgubili od Francuske, Belgije i Ukrajine.

"Orlovi" se sa Velikom Britanijom sastaju u 4. kolu, dan posle okršaja sa domaćinom Turskom.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar