Званично: Златан опет у Манчестер Јунајтеду!

Мења само број на дресу! Ибрина СПЕКТАКУЛАРНА објава! Златан Ибрахимовић остаје у Манчестер јунајтеду. Потписао је једногодишњи уговор! Погледајте како је он то објавио на Тwиттер и Инстаграм профилу.

Фудбал 24.08.2017 | 20:45
Званично: Златан опет у Манчестер Јунајтеду!
Нема више дилеме - Златан Ибрахимовић остаје у Манчестер Јунајтеду! Шведски ас је данас потписао нови једногодишњи уговор са Црвеним ђаволима... 

Тачно 24 дана пошто му је истекао онај први једногодишњи уговор са Јунајтедом,Златан је ставио параф на нову сарадњу. Он се тренутно опоравља од тешке повреде колена зарађене у финишу прошле сезоне због које је било сумње да ли ће га неко ангажоватаи овог лета с обзиром на његове године и озбиљност повреде. 

Ипак, неунишитиви Швеђанин се опоравља мимо свих очекивања и натерао је Муриња и енглески клуб да му понуде нови уговор. Предвиђа ће се да би Златан могао да се врати на терену 28. октобра против Тотенхема или нешто касније. 

Имао је богату понуду Лос Анђелес Галаксија, спекулисало се да би могао да се врати у Милан, помињали су се кинески клубови, али је Ибракадабра решио да чека понуду Црвених ђавола. Стигла је и потписали су нову сарадњу. 

Разлика у односу на претходну сезону је што Златан неће носити дрес са бројем девет који је прешао у власништво Ромелуа Лукакуа, али је зато узео "десетку" која је остала без власника после одласка Вејна Рунија. 

"Вратио сам се да завршим започети посао. Моја и намера клуба су увек биле исте. А то је да останем. једва чекам да истрчим на терен Олд Трафорда, али исто тако знам да ми је потребно још времена да будем сигуран да сам поптуно спреман. Вратићу се максимално спреман!", рекао је Златан. 

Он ће из Лукакуа, Марсијала и Рашфорда чинити покер нападача неопходних за борбе на више фронтова с обзиром да се Јунајтед вратио у Лигу шампиона, али и да циља Премијер лигу.

"Одушевљени смо што ћемо га опет имати и што ћемо имати његово искуство и амбицију. После доприноса који је дао прошле сезоне, заслужио је да му укажемо поверење. Бићемо стрпљиви у ишчекивању његовог повртка на терен, драго нам је да се опоравља добро и знам да ће бити огромно појачање за нас у другом делу сезоне", рекао је Жозе Мурињо.

Ову вест објавио је Манчестер јунајтед на свом сајту, наводећи да ће Златан убудуће носити дрес са бројем 10 (а не 9 како је то било у прошлој сезони).

"Презадовољни смо што можемо да вам саопштимо да ће Златан Ибрахимовић наставити свој пут са нашим клубом, након што је потписао једногодишњи уговор", објавио је енглески гигант.

Ибрахимовић, који има 35 година, одиграо је прошле сезоне 46 утакмица за Јунајтед и постигао 28 голова. Међутим, пред крај сезоне тешко се повредио и није више могао да игра. Након што је сезона завршена, Ибрахимовић је наставио лечење, а нови уговор са Јунајтедом није потписао. Све до данас.

Ибрахимовић је на, заиста, себи својствен начин објавио ову вест. На Тwиттер и Инстаграм профил је поставио фотографију ђавола и себе самог у белој одори (попут бога), уз коментар: "Ја уједињујем":

"Задовољни смо што је Златан на путу опоравка и исто толико смо задовољни што он има амбицију да настави са нама. После свега онога што је учинио прошле сезоне и допринос који је дао, заслужио је наше поверење. Бићемо стрпљиви, чекаћемо његов повратак на терен. И нема сумње, биће нам веома важан у наставку сезоне", изјавио је тренер Јунајтеда Жозе Мурињо.

Ибрахимовић је освајао шампионске титуле у четири различите земље, а након потписивања новог уговора, ово је поручио:

"Враћам се да завршим започето. И клуб и ја смо увек имали исту жељу - да останем. Једва чекам да се вратим на Олд трафорд, али знам да је потребно време како бисмо сви били уверени да сам потпуно спреман и да се у најбољем могућем стању вратим на терен".

Златана би на терену требало очекивати у јануару наредне године.

Ову вест, заправо је пре неколико дана најавио адидас, који је навијачима Манчестер јунајтеда понудио персонализовани дрес Златана Ибрахимовића.

Време од повреде до обнављања уговора са Манчестер јунајтедом, Ибра је користио како би се лечио, али и како би лансирао нову видео-игру, названу "Златан Легендс".

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар