Zvanično: Zlatan opet u Mančester Junajtedu!

Menja samo broj na dresu! Ibrina SPEKTAKULARNA objava! Zlatan Ibrahimović ostaje u Mančester junajtedu. Potpisao je jednogodišnji ugovor! Pogledajte kako je on to objavio na Twitter i Instagram profilu.

Fudbal 24.08.2017 | 20:45
Zvanično: Zlatan opet u Mančester Junajtedu!
Nema više dileme - Zlatan Ibrahimović ostaje u Mančester Junajtedu! Švedski as je danas potpisao novi jednogodišnji ugovor sa Crvenim đavolima... 

Tačno 24 dana pošto mu je istekao onaj prvi jednogodišnji ugovor sa Junajtedom,Zlatan je stavio paraf na novu saradnju. On se trenutno oporavlja od teške povrede kolena zarađene u finišu prošle sezone zbog koje je bilo sumnje da li će ga neko angažovatai ovog leta s obzirom na njegove godine i ozbiljnost povrede. 

Ipak, neunišitivi Šveđanin se oporavlja mimo svih očekivanja i naterao je Murinja i engleski klub da mu ponude novi ugovor. Predviđa će se da bi Zlatan mogao da se vrati na terenu 28. oktobra protiv Totenhema ili nešto kasnije. 

Imao je bogatu ponudu Los Anđeles Galaksija, spekulisalo se da bi mogao da se vrati u Milan, pominjali su se kineski klubovi, ali je Ibrakadabra rešio da čeka ponudu Crvenih đavola. Stigla je i potpisali su novu saradnju. 

Razlika u odnosu na prethodnu sezonu je što Zlatan neće nositi dres sa brojem devet koji je prešao u vlasništvo Romelua Lukakua, ali je zato uzeo "desetku" koja je ostala bez vlasnika posle odlaska Vejna Runija. 

"Vratio sam se da završim započeti posao. Moja i namera kluba su uvek bile iste. A to je da ostanem. jedva čekam da istrčim na teren Old Traforda, ali isto tako znam da mi je potrebno još vremena da budem siguran da sam poptuno spreman. Vratiću se maksimalno spreman!", rekao je Zlatan. 

On će iz Lukakua, Marsijala i Rašforda činiti poker napadača neophodnih za borbe na više frontova s obzirom da se Junajted vratio u Ligu šampiona, ali i da cilja Premijer ligu.

"Oduševljeni smo što ćemo ga opet imati i što ćemo imati njegovo iskustvo i ambiciju. Posle doprinosa koji je dao prošle sezone, zaslužio je da mu ukažemo poverenje. Bićemo strpljivi u iščekivanju njegovog povrtka na teren, drago nam je da se oporavlja dobro i znam da će biti ogromno pojačanje za nas u drugom delu sezone", rekao je Žoze Murinjo.

Ovu vest objavio je Mančester junajted na svom sajtu, navodeći da će Zlatan ubuduće nositi dres sa brojem 10 (a ne 9 kako je to bilo u prošloj sezoni).

"Prezadovoljni smo što možemo da vam saopštimo da će Zlatan Ibrahimović nastaviti svoj put sa našim klubom, nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor", objavio je engleski gigant.

Ibrahimović, koji ima 35 godina, odigrao je prošle sezone 46 utakmica za Junajted i postigao 28 golova. Međutim, pred kraj sezone teško se povredio i nije više mogao da igra. Nakon što je sezona završena, Ibrahimović je nastavio lečenje, a novi ugovor sa Junajtedom nije potpisao. Sve do danas.

Ibrahimović je na, zaista, sebi svojstven način objavio ovu vest. Na Twitter i Instagram profil je postavio fotografiju đavola i sebe samog u beloj odori (poput boga), uz komentar: "Ja ujedinjujem":

"Zadovoljni smo što je Zlatan na putu oporavka i isto toliko smo zadovoljni što on ima ambiciju da nastavi sa nama. Posle svega onoga što je učinio prošle sezone i doprinos koji je dao, zaslužio je naše poverenje. Bićemo strpljivi, čekaćemo njegov povratak na teren. I nema sumnje, biće nam veoma važan u nastavku sezone", izjavio je trener Junajteda Žoze Murinjo.

Ibrahimović je osvajao šampionske titule u četiri različite zemlje, a nakon potpisivanja novog ugovora, ovo je poručio:

"Vraćam se da završim započeto. I klub i ja smo uvek imali istu želju - da ostanem. Jedva čekam da se vratim na Old traford, ali znam da je potrebno vreme kako bismo svi bili uvereni da sam potpuno spreman i da se u najboljem mogućem stanju vratim na teren".

Zlatana bi na terenu trebalo očekivati u januaru naredne godine.

Ovu vest, zapravo je pre nekoliko dana najavio adidas, koji je navijačima Mančester junajteda ponudio personalizovani dres Zlatana Ibrahimovića.

Vreme od povrede do obnavljanja ugovora sa Mančester junajtedom, Ibra je koristio kako bi se lečio, ali i kako bi lansirao novu video-igru, nazvanu "Zlatan Legends".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar