И Аустрија ривал Србије за СП! ''Змајеви'' у групи смрти!

Кошаркашка репрезентација Србије, поред Немачке и Грузије, играће и са Аустријом у Г квалификационој групи за Светско првенство у Кини 2019. године. После одиграних претквалификација кошаркаши Србије сазнали су име последњег ривала. Тежак жријеб за изабранике Душка Вујошевића у квалификацијама за Свјетско првенство 2019. године у Кини.

Кошарка 24.08.2017 | 18:45
И Аустрија ривал Србије за СП! ''Змајеви'' у групи смрти!
Жребом у Минхену одлучено је данас да се Аустрија, која је учествовала у претквалификацијама, придружи групи где су "орлови".

Селекција Аустрије је прошла у наредну фазу пошто је заузела друго место у претквалификацијама, иза Холандије, а испред Албаније.

Избраници Александра Дјордјевић баш против Аустрије 24. новембра на свом терену крећу квалификације за СП.

Кошаркашка селекција Србије, која се припрема за Еуробаскет, добила је последњег ривала у групи Г у квалификацијама за Светско првенство 2019. године.

Србији ће уз Немачку и Грузију последњи ривал у групи Г бити селекција Аустрије.

Аустријанци су изборили пласман у квалификације пошто су у претквалификацијама заузели друго место, иза Холандије, а испред Албаније.

"Орлови" ће управо против Аустрије на домаћем терену, 24. новембра, започети квалификације за Мундобаскет, који ће 2019. године бити одржан у Кини.

Осим Аустрије, пласман у квалификације је изборило још седам националних тимова, укључујући и такозвано Косово, које је ће наступати у групи Е са селекцијама Пољске, Литваније и Мађарске.

Од раније је било познато да та репрезентација нече моћи да наступа у истој групи са Србијом.

Потенцијални ривал "орлова" могла је да буде и репрезентација Босне и Херцеговине, коју предводи Душко Вујошевић, али се то неће догодити па ће "змајеви" играти у групи Е заједно са Белгијом, Француском и Русијом.

У "европским" квалификацијама учествују 32 репрезентације подељених у осам група из којих по три најбоље иду у другу фазу.

У Минхену је данас одржан додатни жријеб квалификационих група за пласман на Свјетско првенство у Кини 2019. године. 

БиХ је након проласка претквалификација била међу осам селекција које су сазнале имена у квалификацијама. Тако ће изабраници Душка Вујошевича играти у групи Е са Белгијом, Француском и Русијом.

Срећа дефинитивно није била наклоњена бх. кошаркашима, јер се ради о једној од најјачих група у којој се налазе два бивша шампиона Европе, Француска и Русија.

За пласман у другу рунду квалификација бх. тим мора освојити једно од прва три мјеста. На отварању квалификација 24. новембра ове године БиХ ће угостити Русију, а три дана касније ће отпутовати на мегдан Француској. Потом се квалификације настављају у фебруару 2018. године.

Квалификације за Свјетско првенство играће се у два дијела. 

У првом су 32 репрезентације подијељене у осам група са по четири тима. Пролазе у другу рунду квалификација осигураће по три најбоље из сваке групе. Потом се формирају нове четири групе са по шест репрезентација, а свака од њих са собом преноси бодове из прве рунде. На Свјетско првенство ће се пласирати по три првопласиране селекције из сваке од четири групе.

Прва рунда квалификација играће се од новембра 2017. до јуна 2018. године, а друга од септембра 2018. до фебруара 2019. Свјетско првенство у Кини одржаће се од 31. аугуста до 15. септембра 2019. године.

КВАЛИФИКАЦИОНЕ ГРУПЕ

Група А: Црна Гора, Словенија, Шпанија, Бјелорусија.
Група Б: Турска, Шведска, Летонија, Украјина.
Група Ц: Пољска, Литванија, Мађарска, тзв. Косово.
Група Д: Италија, Холандија, Хрватска, Румунија.
Група Е: БиХ, Белгија, Француска, Русија.
Група Ф: Чешка, Исланд, Бугарска, Финска.
Група Г: Њемачка, Србија, Грузија, Аустрија.
Група Х: Израел, Велика Британија, Грчка, Естонија.

Мундобаскет ће бити одржан од 31. августа до 15. септембра 2019. године у осам кинеских градова, а на њему ће учествовати укупно 32 тима са пет континената.

Извор: Б92/мондо.ба/Анадолија/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар