I Austrija rival Srbije za SP! ''Zmajevi'' u grupi smrti!

Košarkaška reprezentacija Srbije, pored Nemačke i Gruzije, igraće i sa Austrijom u G kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Posle odigranih pretkvalifikacija košarkaši Srbije saznali su ime poslednjeg rivala. Težak žrijeb za izabranike Duška Vujoševića u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Košarka 24.08.2017 | 18:45
I Austrija rival Srbije za SP! ''Zmajevi'' u grupi smrti!
Žrebom u Minhenu odlučeno je danas da se Austrija, koja je učestvovala u pretkvalifikacijama, pridruži grupi gde su "orlovi".

Selekcija Austrije je prošla u narednu fazu pošto je zauzela drugo mesto u pretkvalifikacijama, iza Holandije, a ispred Albanije.

Izbranici Aleksandra Djordjević baš protiv Austrije 24. novembra na svom terenu kreću kvalifikacije za SP.

Košarkaška selekcija Srbije, koja se priprema za Eurobasket, dobila je poslednjeg rivala u grupi G u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Srbiji će uz Nemačku i Gruziju poslednji rival u grupi G biti selekcija Austrije.

Austrijanci su izborili plasman u kvalifikacije pošto su u pretkvalifikacijama zauzeli drugo mesto, iza Holandije, a ispred Albanije.

"Orlovi" će upravo protiv Austrije na domaćem terenu, 24. novembra, započeti kvalifikacije za Mundobasket, koji će 2019. godine biti održan u Kini.

Osim Austrije, plasman u kvalifikacije je izborilo još sedam nacionalnih timova, uključujući i takozvano Kosovo, koje je će nastupati u grupi E sa selekcijama Poljske, Litvanije i Mađarske.

Od ranije je bilo poznato da ta reprezentacija neče moći da nastupa u istoj grupi sa Srbijom.

Potencijalni rival "orlova" mogla je da bude i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju predvodi Duško Vujošević, ali se to neće dogoditi pa će "zmajevi" igrati u grupi E zajedno sa Belgijom, Francuskom i Rusijom.

U "evropskim" kvalifikacijama učestvuju 32 reprezentacije podeljenih u osam grupa iz kojih po tri najbolje idu u drugu fazu.

U Minhenu je danas održan dodatni žrijeb kvalifikacionih grupa za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. 

BiH je nakon prolaska pretkvalifikacija bila među osam selekcija koje su saznale imena u kvalifikacijama. Tako će izabranici Duška Vujoševiča igrati u grupi E sa Belgijom, Francuskom i Rusijom.

Sreća definitivno nije bila naklonjena bh. košarkašima, jer se radi o jednoj od najjačih grupa u kojoj se nalaze dva bivša šampiona Evrope, Francuska i Rusija.

Za plasman u drugu rundu kvalifikacija bh. tim mora osvojiti jedno od prva tri mjesta. Na otvaranju kvalifikacija 24. novembra ove godine BiH će ugostiti Rusiju, a tri dana kasnije će otputovati na megdan Francuskoj. Potom se kvalifikacije nastavljaju u februaru 2018. godine.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo igraće se u dva dijela. 

U prvom su 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa sa po četiri tima. Prolaze u drugu rundu kvalifikacija osiguraće po tri najbolje iz svake grupe. Potom se formiraju nove četiri grupe sa po šest reprezentacija, a svaka od njih sa sobom prenosi bodove iz prve runde. Na Svjetsko prvenstvo će se plasirati po tri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe.

Prva runda kvalifikacija igraće se od novembra 2017. do juna 2018. godine, a druga od septembra 2018. do februara 2019. Svjetsko prvenstvo u Kini održaće se od 31. augusta do 15. septembra 2019. godine.

KVALIFIKACIONE GRUPE

Grupa A: Crna Gora, Slovenija, Španija, Bjelorusija.
Grupa B: Turska, Švedska, Letonija, Ukrajina.
Grupa C: Poljska, Litvanija, Mađarska, tzv. Kosovo.
Grupa D: Italija, Holandija, Hrvatska, Rumunija.
Grupa E: BiH, Belgija, Francuska, Rusija.
Grupa F: Češka, Island, Bugarska, Finska.
Grupa G: Njemačka, Srbija, Gruzija, Austrija.
Grupa H: Izrael, Velika Britanija, Grčka, Estonija.

Mundobasket će biti održan od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine u osam kineskih gradova, a na njemu će učestvovati ukupno 32 tima sa pet kontinenata.

Izvor: B92/mondo.ba/Anadolija/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar