А сад - Грузија! Без Калинића, вјероватно ни Лазића!

Екипа Илијаса Зуроса првог дана је направила изненађење победом над Грчком.

Кошарка 24.08.2017 | 15:30
А сад - Грузија! Без Калинића, вјероватно ни Лазића!
Италијански посао је одрађен, време је за - Грузију (ТВ Аренаспорт, 17.45). Кошаркашкој репрезентацији Србије остале су још две утакмице до краја припрема за Евробаскет (31. август - 17. септембар), а сада је на реду екипа са „шпанским акцентом“.

Ову конструкцију искористили смо због две велике звезде Гјорги Шермадини - Торнике Шенгелија, иначе двојца из АЦБ лиге. Гјорги Шермандини се одавно доказао у најјачој европској лиги, где је у групи најбољих центара са врло добрим бројкама. Мада је дуго година у сенци Зазе Пачулије, у Атини има шансу да израсте у прву иглу тима, с обзиром да ће Пачулија вероватно пропустити све три утакмице због повреде скочног зглоба. У победи над Грчком скупио је чак 23 поена и осам ухваћених лопти.

Одмах иза њега био је баш Шенгелија, кога противници тешко чувају и ту ће Милан Мачван и Стефан Бирчевић имати озбиљан задатак. Брз је, воли да претрчи ривала и заврши акцију, зна да се прикраде иза леђа противнику и узме офанзивни скок, али и да „рашири“ одбрану и погоди са дистанце. Против Хелена имао је дабл-дабл са 14 поена и 11 скокова, те четири асистенције, што је само доказ колико је центарска линија Грузије заиста јака.

Србија ће у меч ући готово сигурно без Николе Калинића и Бранка Лазића, коме су шансе да се нађе на паркету тек за нијансу веће. Немања Недовић није ни планиран да заигра у Атини, што селектора Ђорђевића оставља са тек 12 играча, 12 опција. Дакле, без могућности да нешто евентуално промени и одмори уморне појединце. Што би могло да представља проблем за сам завршни турнир у Истанбулу.

Грузија има сасвим пристојну офанзивну линију са Мајклом Диксоном и Гјоргијем Цинцадзеом. Додуше, не толико добру колико је центарска. Србија ће против себе имати противника с врло доминантим центрима и озбиљним физикалијама, што ће после меча са Италијом бити посебно важно како би се тестирали Марјановић, Штимац и Кузмић.

У овој ситуацији, ипак, сваки минут одмора је важан, што ће Александар Ђорђевић покушати да изведе - да распореди време на цео тим, без много обазирања на сам исход меча. Мада, како је и сам изјавио, ово је фаза у којој сви желе победу.

Грузија је већ успела да изненади Летонију, те Грчку, па и да два пута рутински победи Чешку. Довољно материјала да Србија буде на опрезу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар