Рок концерт у Ротердаму отказан

Холандска полиција отказала је у последњем тренутку вечерашњи рок концерт у Ротердаму због повезаности са терористичком претњом, сапштено је из концертне дворане где је догађај требало да се одржи.

Свијет 23.08.2017 | 22:29
Рок концерт у Ротердаму отказан
"У вези терористичке претње, концерт (америчке) групе Алах-Лас (Аллах-Лас) неће данас бити одржан по наређењу полиције", саопштено је на Твитер налогу дворане Масилио.

 
Према наводима појединих медија, полиција је реаговала наког дојаве шпанске полиције и проналаска комбија испуњеног плинским боцама у близини дворане.

Градоначелник Ротердама је кратко потврдио да је дојава стигла од шпанске полиције, па је прокоментарисао да је возач комбија у притвору, јавља АП.

Калифорнијска рок група Алах-Лас требало је вечерас у 20.30 да наступи Ротердаму, а врата сале требало је да буду отворена у 19.30.

Полицајци опремљени панцирима распоређени су близу дворане која има капацитет око хиљаду људи, преноси јавна холандска телевизија НОС.

Зграда је евакуисана и десетине гледалаца је враћено, а антитерористичка јединица Специјалне интервнеционистичке службе дошла је на лице места, наводи се у саопштењу.

Како наводи агенција Франс прес ротердамска полиција није вечерас била доступна.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар