Rok koncert u Roterdamu otkazan

Holandska policija otkazala je u poslednjem trenutku večerašnji rok koncert u Roterdamu zbog povezanosti sa terorističkom pretnjom, sapšteno je iz koncertne dvorane gde je događaj trebalo da se održi.

Svijet 23.08.2017 | 22:29
Rok koncert u Roterdamu otkazan
"U vezi terorističke pretnje, koncert (američke) grupe Alah-Las (Allah-Las) neće danas biti održan po naređenju policije", saopšteno je na Tviter nalogu dvorane Masilio.

 
Prema navodima pojedinih medija, policija je reagovala nakog dojave španske policije i pronalaska kombija ispunjenog plinskim bocama u blizini dvorane.

Gradonačelnik Roterdama je kratko potvrdio da je dojava stigla od španske policije, pa je prokomentarisao da je vozač kombija u pritvoru, javlja AP.

Kalifornijska rok grupa Alah-Las trebalo je večeras u 20.30 da nastupi Roterdamu, a vrata sale trebalo je da budu otvorena u 19.30.

Policajci opremljeni pancirima raspoređeni su blizu dvorane koja ima kapacitet oko hiljadu ljudi, prenosi javna holandska televizija NOS.

Zgrada je evakuisana i desetine gledalaca je vraćeno, a antiteroristička jedinica Specijalne intervnecionističke službe došla je na lice mesta, navodi se u saopštenju.

Kako navodi agencija Frans pres roterdamska policija nije večeras bila dostupna.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar