Анализа - Зна Партизан, зна и ривал: За све постоји први пут!

Традиције су ту да се руше, па тако нико - а најмање фудбалери и тренер Видеотона - не може да буде сигуран у то да ће низ бити настављен. Ђукић верује, верује и екипа.

Фудбал 24.08.2017 | 15:45
Анализа - Зна Партизан, зна и ривал: За све постоји први пут!
Три генерације фудбалера Партизана...

- тренера Гојка Зеца из сезоне 1970/71;
- трофејног Љубише Тумбаковића из сезоне 1996/97;
- и краткорочног Ивана Томића с почетка прошле, сезоне 2016/17;

...одлазиле су на реванш мечеве евро-купова после "нуле" у првом дуелу у Хумској.

Традиција каже да ниједна није прошла даље, али исто тако ниједнојм од тих тимова тренер није био Мирослав Ђукић, противник мађарски Видеотон дојучерашњег шефа струке, Марка Николића, ниједна није играла на Стадиону "Панчо арена" у Фелчуту и, најважније, ниједна од тих утакмица није одиграна у четвртак, 24. августа 2017. године.

Како за све постоји први пут, па се тако и много дуже и чвршће традиције руше када се чврсто верује у то, тако нико на основу три набројана примера из Купа сајамских градова, квалификација за Куп УЕФА и квалификација за Лигу Европе не може са сигурношћу да каже да ће низ бити настављен.

Понајмање Партизанов наредни ривал.

Сада, када знамо да ће из Мађарске стићи и видео, и тон, навијаче шампиона Србије ништа не може да спречити да верују да ће њихови љубимци шести пут проћи плеј-оф фазу квалификација за Лигу Европе у деветом покушају и заказати најмање шест европских утакмица у сезони која је и даље на почетку.

Тако размишља и тренер реновираног тима, Ђукић.

"Очекујем да ћемо проћи, иако знам да ће бити тешко. Чека нас велика борба у утакмици која је веома битна за обе екипе", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре на "кнап" стадиону капацитета 4.000 места, где ће Партизан имати подршку када се лопта буде закотрљала за разлику од првог меча у Београду.

"Капацитет јесте мали, али очекујем фудбалски спектакл, за разлику од утакмице у Београду која је играна без публике", казао је тренер црно-белих.

Он је најавио тактичку борбу два тима и рекао да не верује да ће бити великих изненађења, с обзиром на то да се две екипе добро познају.

"Одлучиће мали детаљи и морамо да будемо концентрисани свих 90 минута. Покушаћемо да искористимо малу психолошку предност коју имамо због тога што Видеотон није дао гол у гостима", рекао је Ђукић.

Тренер који се после деценије вратио у српски фудбал и прихватио да преузме освајача "дупле круне" из руку сутрашњег ривала на другој страни терена, Николића, истакао је да не очекује много промена у саставима две екипе у односу на први сусрет.

Један од оних који ће, сасвим извесно, почети утакмицу је и најбољи стрелац црно-белих, Урош Ђурђевић, који је истакао да се не оптерећује голом у Мађарској, већ да га занима само пролаз.

"Голове никад не обећавам, али је сигурно да бих све голове из прошле сезоне мењао за победу и пролаз у групну фазу. Живим од голова и много ми значе, али није битно ко ће постићи погодак, заједнички циљ је пласман даље", казао је Ђурђевић.

Кад је тренер најопаснији...?

Фудбалер Партизана Урош Ђурђевић рекао је да његову екипу чека тешка борба, а да очекује и лепшу утакмицу у односу на прву.

"Вероватно ће бити мало шанси, али верујем у своју екипу и да можемо у групну фазу, што нам је циљ. Мислим да ћемо и испунити тај циљ. Видеотону је највећа снага тренер Марко Николић, који нас веома добро познаје", рекао је Ђурђевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар