Analiza - Zna Partizan, zna i rival: Za sve postoji prvi put!

Tradicije su tu da se ruše, pa tako niko - a najmanje fudbaleri i trener Videotona - ne može da bude siguran u to da će niz biti nastavljen. Đukić veruje, veruje i ekipa.

Fudbal 24.08.2017 | 15:45
Analiza - Zna Partizan, zna i rival: Za sve postoji prvi put!
Tri generacije fudbalera Partizana...

- trenera Gojka Zeca iz sezone 1970/71;
- trofejnog Ljubiše Tumbakovića iz sezone 1996/97;
- i kratkoročnog Ivana Tomića s početka prošle, sezone 2016/17;

...odlazile su na revanš mečeve evro-kupova posle "nule" u prvom duelu u Humskoj.

Tradicija kaže da nijedna nije prošla dalje, ali isto tako nijednojm od tih timova trener nije bio Miroslav Đukić, protivnik mađarski Videoton dojučerašnjeg šefa struke, Marka Nikolića, nijedna nije igrala na Stadionu "Pančo arena" u Felčutu i, najvažnije, nijedna od tih utakmica nije odigrana u četvrtak, 24. avgusta 2017. godine.

Kako za sve postoji prvi put, pa se tako i mnogo duže i čvršće tradicije ruše kada se čvrsto veruje u to, tako niko na osnovu tri nabrojana primera iz Kupa sajamskih gradova, kvalifikacija za Kup UEFA i kvalifikacija za Ligu Evrope ne može sa sigurnošću da kaže da će niz biti nastavljen.

Ponajmanje Partizanov naredni rival.

Sada, kada znamo da će iz Mađarske stići i video, i ton, navijače šampiona Srbije ništa ne može da sprečiti da veruju da će njihovi ljubimci šesti put proći plej-of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope u devetom pokušaju i zakazati najmanje šest evropskih utakmica u sezoni koja je i dalje na početku.

Tako razmišlja i trener renoviranog tima, Đukić.

"Očekujem da ćemo proći, iako znam da će biti teško. Čeka nas velika borba u utakmici koja je veoma bitna za obe ekipe", rekao je Đukić na konferenciji za novinare na "knap" stadionu kapaciteta 4.000 mesta, gde će Partizan imati podršku kada se lopta bude zakotrljala za razliku od prvog meča u Beogradu.

"Kapacitet jeste mali, ali očekujem fudbalski spektakl, za razliku od utakmice u Beogradu koja je igrana bez publike", kazao je trener crno-belih.

On je najavio taktičku borbu dva tima i rekao da ne veruje da će biti velikih iznenađenja, s obzirom na to da se dve ekipe dobro poznaju.

"Odlučiće mali detalji i moramo da budemo koncentrisani svih 90 minuta. Pokušaćemo da iskoristimo malu psihološku prednost koju imamo zbog toga što Videoton nije dao gol u gostima", rekao je Đukić.

Trener koji se posle decenije vratio u srpski fudbal i prihvatio da preuzme osvajača "duple krune" iz ruku sutrašnjeg rivala na drugoj strani terena, Nikolića, istakao je da ne očekuje mnogo promena u sastavima dve ekipe u odnosu na prvi susret.

Jedan od onih koji će, sasvim izvesno, početi utakmicu je i najbolji strelac crno-belih, Uroš Đurđević, koji je istakao da se ne opterećuje golom u Mađarskoj, već da ga zanima samo prolaz.

"Golove nikad ne obećavam, ali je sigurno da bih sve golove iz prošle sezone menjao za pobedu i prolaz u grupnu fazu. Živim od golova i mnogo mi znače, ali nije bitno ko će postići pogodak, zajednički cilj je plasman dalje", kazao je Đurđević.

Kad je trener najopasniji...?

Fudbaler Partizana Uroš Đurđević rekao je da njegovu ekipu čeka teška borba, a da očekuje i lepšu utakmicu u odnosu na prvu.

"Verovatno će biti malo šansi, ali verujem u svoju ekipu i da možemo u grupnu fazu, što nam je cilj. Mislim da ćemo i ispuniti taj cilj. Videotonu je najveća snaga trener Marko Nikolić, koji nas veoma dobro poznaje", rekao je Đurđević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar