Звезда - Тим за Краснодар: Ризик звани Фримпонг!

Ноћ када шашаво дете мора да постане мушкарац! Дефанзивац из Гане пред изазовом каријере.

Фудбал 24.08.2017 | 14:45
Звезда - Тим за Краснодар: Ризик звани Фримпонг!
Почетак у црвено-белом дресу је био добар, чак би се рекло и сјајан. Интернационалац из Гане побрао је похвале после издања у мартовском вечитом дербију, али је као старомодан транзистор почео да се квари како је време пролазило. Био је један од трагичара меча против Вождовца који је имао пресудан утицај на шампионску трку прошлле сезоне, потом је "забрљао" на Малти... Изгубио је место у протоколу, али некадашњи члан Напретка има велику шансу да у мечу сезоне поправи утисак.

Према последњим информацијама из табора Црвене звезде Абрахам Фримпонг ће добити предност у односу на некадашњег члана златне генерације са Новог Зеланда Срђана Бабића... Како било Владан Милојевић је морао да ризикује. У Русији се видело да рођени Бањалучанин не може да парира брзини офанзиваца чете Игора Шалимова.

Управо је та референца вратила Фримпонга у стартну поставу, иако после поменутог вечитог дербија у марту није имао константност. Готово на сваком мечу правио је по једну велику грешку... Тренер Владан Милојевић је изгубио поверење у њега, али после суспензије Дамијана Ле Талека није имао много избора. Сигурни смо да је Фримпонгистрошио кредит и код армије навијача, али сутра увече имаће шансу да се врати на прави фудбалски колосек. Или ће поново постати пуковинк или слободно може да купи пинкле.

Звездина одбрана у саставу Стојковић - Савић, Фримпонг, Анђелковић последњи пут је играла на Малти. Тада је Флоријана постигла три гола, искључиво после индивидуалних грешака. Међутим, ово је нешто сасвим другачије. За сутрашњи меч није стигао да се опорави ниМилан Родић, па ће у ватру поново Душан Анђелковић.

У осталим линијама тима нема изненађења. Као што се и претпостављало Марко Гобељићће имати задатак да глуми Бранка Јовичића. Одавно Звездин универзалац није играо на позицији задњег везног, али му та улога није страна. Положио је мали тест против Графичара, по карактеристикама је баш оно што је Црвеној звезди потребно у овом мечу. Агресиван и спреман да се жртвује за тим. Имаће баш незахвалан задатак

У осталим деловима тима - без изненађења. Очигледно је Милојевић задовољан офанзивним потенцијалом виђеним у Краснодару, мада су додатни квалитет донели играчи са клупе, Милић (асистенција) и Пешић (гол). Поново је Звездин стратег дао предностиНемањи Радоњићу. Одличан утисак оставио је лаконоги Нишлија, али је четвртак 24. август дан када би морао да постане мушкарац. Тачније, да одличне продоре и потезе валоризује бар једном асистенцијом или голом и буде продуктиван као Славољуб Срнић на другој страни.

Само тако га више неће карактеристати као "шашаво дете"... Није Краснодар баш идеалан полигон за сазревање, али еуфорија која се осећа на сваком кораку као да је погодна да погура најбоље карактеристике брзононог крила. Није Радоњић тај који ће се уплашити крцатог стадиона, нити велике одговорности... Зато је, као што смо и написали, време да постане мушкарац.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар