Zvezda - Tim za Krasnodar: Rizik zvani Frimpong!

Noć kada šašavo dete mora da postane muškarac! Defanzivac iz Gane pred izazovom karijere.

Fudbal 24.08.2017 | 14:45
Zvezda - Tim za Krasnodar: Rizik zvani Frimpong!
Početak u crveno-belom dresu je bio dobar, čak bi se reklo i sjajan. Internacionalac iz Gane pobrao je pohvale posle izdanja u martovskom večitom derbiju, ali je kao staromodan tranzistor počeo da se kvari kako je vreme prolazilo. Bio je jedan od tragičara meča protiv Voždovca koji je imao presudan uticaj na šampionsku trku prošlle sezone, potom je "zabrljao" na Malti... Izgubio je mesto u protokolu, ali nekadašnji član Napretka ima veliku šansu da u meču sezone popravi utisak.

Prema poslednjim informacijama iz tabora Crvene zvezde Abraham Frimpong će dobiti prednost u odnosu na nekadašnjeg člana zlatne generacije sa Novog Zelanda Srđana Babića... Kako bilo Vladan Milojević je morao da rizikuje. U Rusiji se videlo da rođeni Banjalučanin ne može da parira brzini ofanzivaca čete Igora Šalimova.

Upravo je ta referenca vratila Frimponga u startnu postavu, iako posle pomenutog večitog derbija u martu nije imao konstantnost. Gotovo na svakom meču pravio je po jednu veliku grešku... Trener Vladan Milojević je izgubio poverenje u njega, ali posle suspenzije Damijana Le Taleka nije imao mnogo izbora. Sigurni smo da je Frimpongistrošio kredit i kod armije navijača, ali sutra uveče imaće šansu da se vrati na pravi fudbalski kolosek. Ili će ponovo postati pukovink ili slobodno može da kupi pinkle.

Zvezdina odbrana u sastavu Stojković - Savić, Frimpong, Anđelković poslednji put je igrala na Malti. Tada je Florijana postigla tri gola, isključivo posle individualnih grešaka. Međutim, ovo je nešto sasvim drugačije. Za sutrašnji meč nije stigao da se oporavi niMilan Rodić, pa će u vatru ponovo Dušan Anđelković.

U ostalim linijama tima nema iznenađenja. Kao što se i pretpostavljalo Marko Gobeljićće imati zadatak da glumi Branka Jovičića. Odavno Zvezdin univerzalac nije igrao na poziciji zadnjeg veznog, ali mu ta uloga nije strana. Položio je mali test protiv Grafičara, po karakteristikama je baš ono što je Crvenoj zvezdi potrebno u ovom meču. Agresivan i spreman da se žrtvuje za tim. Imaće baš nezahvalan zadatak

U ostalim delovima tima - bez iznenađenja. Očigledno je Milojević zadovoljan ofanzivnim potencijalom viđenim u Krasnodaru, mada su dodatni kvalitet doneli igrači sa klupe, Milić (asistencija) i Pešić (gol). Ponovo je Zvezdin strateg dao prednostiNemanji Radonjiću. Odličan utisak ostavio je lakonogi Nišlija, ali je četvrtak 24. avgust dan kada bi morao da postane muškarac. Tačnije, da odlične prodore i poteze valorizuje bar jednom asistencijom ili golom i bude produktivan kao Slavoljub Srnić na drugoj strani.

Samo tako ga više neće karakteristati kao "šašavo dete"... Nije Krasnodar baš idealan poligon za sazrevanje, ali euforija koja se oseća na svakom koraku kao da je pogodna da pogura najbolje karakteristike brzononog krila. Nije Radonjić taj koji će se uplašiti krcatog stadiona, niti velike odgovornosti... Zato je, kao što smo i napisali, vreme da postane muškarac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar