ЛЕ, Звезда - Краснодар: Може ли сан да постане јава?!

Владан Милојевић на мукама да састави тим за реванш са Краснодаром, али оптимизам међу црвено-белима не јењава.

Фудбал 24.08.2017 | 12:15
ЛЕ, Звезда - Краснодар: Може ли сан да постане јава?!
Славија Праг 2010, Рен 2012, Бордо 2013, Сасуоло 2017. Од последњег учешћа у групној фази неког европског такмичења - УЕФА куп за сезону 2007/08. - фудбалери Црвене звезде пет пута су се домогли последњег степеника квалификација.

Претходна четири пута нису га прескочили, а видећемо како ће бити овог лета. Ривал је руски Краснодар, који у Београду брани 3:2 из првог дуела.

Без обзира што су пре недељу дана поражени, црвено-бели верују да могу до европске јесени.



"Играч се постаје у јаким утакмицама. Сваки спортиста воли такве утакмице, велики клубови их воле и оне су потребне Звезди. Зато нам што чешће требају овакве утакмице. То желимо и о томе сањамо", изјавио је тренер Владан Милојевић.

Нема сумње да ће у четвртак све око стадиона Рајко Митић још од јутарњих сати па до 21.00 и почетка утакмице подсећати да се нешто "велико" дешава. Улазнице су распродате, а они који до њих нису дошли моћи ће да гледају директан пренос на ТВ Арена Спорт.

Показала је екипа Владана Милојевића у Русији да може да се носи са далеко богатијим и искуснијим ривалом, није клонула иако је губила 0:2, па 1:3. Штавише, могла је у финишу и до изједначења...

Резултат је, ипак, остао 3:2 за домаћина, па ће ово бити четврти пут да црвено-бели на међународној сцени покушавају да га надокнаде. Занимљиво, сваки пут су заостатак "јурили" на свом терену.

Против Карл Цајс Јене (1970/71) успели су - победивши убедљивих 4:0, али не и против Екерена (1997/98) - 1:1 и Арсенала из Кијева (2001/02) - 0:0.

Нема дилеме да мотив и борбеност неће недостајати Звездиним играчима, показали су то већ ове сезоне и против Иртиша и против Спарте из Прага, али разлога за забринутост има.

Поред озбиљно повређеног Бранка Јовичића, како ствари стоје, са терена ће поново одсуствовати Милан Родић.

Нови леви бек брзо се уклопио у тим и улио додатно самопоуздање саиграчима, али га је лом ножног прста онемогућио да игра у Краснодару, а минималне су шансе да ћемо га гледати у реваншу.

"Да ли је спреман? И јесте и није", није желео Милојевић да открива, али и није деловао оптимистично.

Уместо њега, уз леву аут-линију поново се очекује Душан Анђелковић. Један од капитена црвено-белих има неопходно искуство за овакве утакмице, и сам је био члан Краснодара пре повратка у Звезду, али пре недељу дана није уливао потребну сигурност екипи. Чак је и био међу кривцима за прва два гола домаћина.

Нема, ипак, сумње да ће популарни "Џин", као и увек, дати све од себе, па како се коцкице поклопе...

Што се тиче одбране, може се чути да ће Абрахам Фримпонг због предности у брзини заиграти поред Вујадина Савића у штоперском тандему уместо Срђана Бабића, који је неспорно технички и тактички школованији играч, али се у Русији видело да му недостају озбиљне утакмице у ногама. Велико је питање, додуше, да ли ће се та замена заиста догодити...

Упражњено место задњег везног настало повредом Јовичића у првој утакмици попунио је Дамијен Ле Талек, али ће он због трећег жутог картона морати да прескочи реванш. Како је играо све до прекоманде на штопера, можда то и није лоше по црвено-беле...

Уместо Француза, заправо уместо Јовичића, уз Мичела Доналда као задњи везни очекује се Марко Гобељић.

Напред не би требало да буде промена. Брзоноги Немања Радоњић и Славољуб Срнић покушаваће да пробију бокове Краснодарове одбране, а из средине ће их лоптама "хранити" Гелор Канга, док ће Ричмонд Боаћи стрпљиво чекати прилику да настави голгетерску серију, коју је паузирао у Русији.

Адут из сенке Владана Милојевића могао би да буде Александар Пешић, као што је био пре недељу дана када је затресао мрежу из првог контакта са лоптом, али је мање вероватно да ће се Звездин тренер определити да од почетка игра у формацији 4-4-2. Изгледније је да ће екипа истрчати на терен у уобичајених 4-2-3-1, а потом у зависности од развоја ситуације мењати тактику.

Кажу да срећа прати храбре, а актуелни стручни штаб и фудбалери показали су до сада и храброст и професионализам, па је ред и да буду награђени.

"Надам се добром фудбалу и нашој победи. Чека нас пун стадион, а када су навијачи задовољни, то осећање не може да се купи. То је оно што желим својим играчима. Желим им да осете жар Лиге Европе", завршио је своје излагање пред новинарима Владан Милојевић. 

ОЧЕКИВАНИ САСТАВ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ:

Борјан - Анђелковић, Савић, Бабић, Стојковић - Гобељић, Доналд - Радоњић, Канга, Срнић - Боаћи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар