LE, Zvezda - Krasnodar: Može li san da postane java?!

Vladan Milojević na mukama da sastavi tim za revanš sa Krasnodarom, ali optimizam među crveno-belima ne jenjava.

Fudbal 24.08.2017 | 12:15
LE, Zvezda - Krasnodar: Može li san da postane java?!
Slavija Prag 2010, Ren 2012, Bordo 2013, Sasuolo 2017. Od poslednjeg učešća u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja - UEFA kup za sezonu 2007/08. - fudbaleri Crvene zvezde pet puta su se domogli poslednjeg stepenika kvalifikacija.

Prethodna četiri puta nisu ga preskočili, a videćemo kako će biti ovog leta. Rival je ruski Krasnodar, koji u Beogradu brani 3:2 iz prvog duela.

Bez obzira što su pre nedelju dana poraženi, crveno-beli veruju da mogu do evropske jeseni.



"Igrač se postaje u jakim utakmicama. Svaki sportista voli takve utakmice, veliki klubovi ih vole i one su potrebne Zvezdi. Zato nam što češće trebaju ovakve utakmice. To želimo i o tome sanjamo", izjavio je trener Vladan Milojević.

Nema sumnje da će u četvrtak sve oko stadiona Rajko Mitić još od jutarnjih sati pa do 21.00 i početka utakmice podsećati da se nešto "veliko" dešava. Ulaznice su rasprodate, a oni koji do njih nisu došli moći će da gledaju direktan prenos na TV Arena Sport.

Pokazala je ekipa Vladana Milojevića u Rusiji da može da se nosi sa daleko bogatijim i iskusnijim rivalom, nije klonula iako je gubila 0:2, pa 1:3. Štaviše, mogla je u finišu i do izjednačenja...

Rezultat je, ipak, ostao 3:2 za domaćina, pa će ovo biti četvrti put da crveno-beli na međunarodnoj sceni pokušavaju da ga nadoknade. Zanimljivo, svaki put su zaostatak "jurili" na svom terenu.

Protiv Karl Cajs Jene (1970/71) uspeli su - pobedivši ubedljivih 4:0, ali ne i protiv Ekerena (1997/98) - 1:1 i Arsenala iz Kijeva (2001/02) - 0:0.

Nema dileme da motiv i borbenost neće nedostajati Zvezdinim igračima, pokazali su to već ove sezone i protiv Irtiša i protiv Sparte iz Praga, ali razloga za zabrinutost ima.

Pored ozbiljno povređenog Branka Jovičića, kako stvari stoje, sa terena će ponovo odsustvovati Milan Rodić.

Novi levi bek brzo se uklopio u tim i ulio dodatno samopouzdanje saigračima, ali ga je lom nožnog prsta onemogućio da igra u Krasnodaru, a minimalne su šanse da ćemo ga gledati u revanšu.

"Da li je spreman? I jeste i nije", nije želeo Milojević da otkriva, ali i nije delovao optimistično.

Umesto njega, uz levu aut-liniju ponovo se očekuje Dušan Anđelković. Jedan od kapitena crveno-belih ima neophodno iskustvo za ovakve utakmice, i sam je bio član Krasnodara pre povratka u Zvezdu, ali pre nedelju dana nije ulivao potrebnu sigurnost ekipi. Čak je i bio među krivcima za prva dva gola domaćina.

Nema, ipak, sumnje da će popularni "Džin", kao i uvek, dati sve od sebe, pa kako se kockice poklope...

Što se tiče odbrane, može se čuti da će Abraham Frimpong zbog prednosti u brzini zaigrati pored Vujadina Savića u štoperskom tandemu umesto Srđana Babića, koji je nesporno tehnički i taktički školovaniji igrač, ali se u Rusiji videlo da mu nedostaju ozbiljne utakmice u nogama. Veliko je pitanje, doduše, da li će se ta zamena zaista dogoditi...

Upražnjeno mesto zadnjeg veznog nastalo povredom Jovičića u prvoj utakmici popunio je Damijen Le Talek, ali će on zbog trećeg žutog kartona morati da preskoči revanš. Kako je igrao sve do prekomande na štopera, možda to i nije loše po crveno-bele...

Umesto Francuza, zapravo umesto Jovičića, uz Mičela Donalda kao zadnji vezni očekuje se Marko Gobeljić.

Napred ne bi trebalo da bude promena. Brzonogi Nemanja Radonjić i Slavoljub Srnić pokušavaće da probiju bokove Krasnodarove odbrane, a iz sredine će ih loptama "hraniti" Gelor Kanga, dok će Ričmond Boaći strpljivo čekati priliku da nastavi golgetersku seriju, koju je pauzirao u Rusiji.

Adut iz senke Vladana Milojevića mogao bi da bude Aleksandar Pešić, kao što je bio pre nedelju dana kada je zatresao mrežu iz prvog kontakta sa loptom, ali je manje verovatno da će se Zvezdin trener opredeliti da od početka igra u formaciji 4-4-2. Izglednije je da će ekipa istrčati na teren u uobičajenih 4-2-3-1, a potom u zavisnosti od razvoja situacije menjati taktiku.

Kažu da sreća prati hrabre, a aktuelni stručni štab i fudbaleri pokazali su do sada i hrabrost i profesionalizam, pa je red i da budu nagrađeni.

"Nadam se dobrom fudbalu i našoj pobedi. Čeka nas pun stadion, a kada su navijači zadovoljni, to osećanje ne može da se kupi. To je ono što želim svojim igračima. Želim im da osete žar Lige Evrope", završio je svoje izlaganje pred novinarima Vladan Milojević. 

OČEKIVANI SASTAV CRVENE ZVEZDE:

Borjan - Anđelković, Savić, Babić, Stojković - Gobeljić, Donald - Radonjić, Kanga, Srnić - Boaći.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar