Ђорђевић открио зашто није било Калинића и Лазића...

Српски селектор замерио је екипи на серији Италије 0:9, али и похвалио момке на реакцију којом је забележена нова победа. Хвалио је и Марјановића и објаснио зашто нису играли Калинић и Лазић.

Кошарка 24.08.2017 | 11:45
Ђорђевић открио зашто није било Калинића и Лазића...
Шеста победа у шестој провери, можда и против најозбиљнијег ривала у овом тренутку, помогла је селектору Александру Ђорђевићу у проналажењу одређених одговора како се старт Еуробаскета осетно приближава.

Серијом 31:16, репрезентација Србије одговорила је на 0:9 Италијана у трећој четвртини и забележила наизглед рутинску победу за коју је, руку на срце, требало запети у одбрани и пронаћи још нека офанзивна решења у тренуцима када се МВП дуела, Бобан Марјановић, одмарао.

Ђорђевић, који је ове среде увече оставио Бранка Лазића и Николу Калинића у цивилу, уочио је поменуту серију као потенцијални проблем, али и истакао и задовољство начином на који је екипа реаговала и забележила тријумф у првом од три кола јаког турнира у Атини, "Акрополис купа".

"Више нема пријатељских утакмица, јер како се ближи првенство, све репрезентације и у припремним мечевима желе да побеђују", констатовао је селектор "орлова", који ће у четвртак у 17.45 водити наш тим кроз проверу са Грузијом пре него што у петак од 20.00 буде одиграна најзвучнија утакмица турнира, Грчка – Србија.

"Била је ово веома јака, физички захтевна утакмица у којој су Италијани 30 минута приказали завидну снагу и чврстину. Ми смо добро одговорили на такву игру, појачали агресивност у одбрани и на крају победили", рекао је Ђорђевић и нагласио:

"Није ми се допало како смо лако дозволили Италији да направи серију 9:0 у трећој четвртини, али је добро што смо на ту ситуацију брзо и ефикасно одреаговали. Бобан Марјановић је данас одиграо, вероватно, најбољу утакмицу у припремном периоду".

Ђорђевић је открио да су Лазић и Калинић паузирали с разлогом, али да су проблеми с повредама нешто на шта се свако у табору олимпијских и светских вицешампиона овог лета навикао.

"У тиму није било Калинића, који јуче није тренирао због проблема са леђима и Лазића кога мучи повреда рамена. Имамо здравствених проблема, али морамо да прихватимо ситуацију и наставимо да се спремамо и радимо, јер је шампионат све ближе", рекао је Ђорђевић.

Србија има три везане победе на европским првенствима над селекцијом Италије - 80:68 ЕБ 2011, 76:64 ЕБ 2013 и 101:82 ЕБ 2015, а једину победу над нашом репрезентацијом од распада ДЗ Србија и Црна Гора "азури" су забележили у Трсту, у оквиру припрема за Мундобаскет 2014 у Шпанији - 80:71.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар