Đorđević otkrio zašto nije bilo Kalinića i Lazića...

Srpski selektor zamerio je ekipi na seriji Italije 0:9, ali i pohvalio momke na reakciju kojom je zabeležena nova pobeda. Hvalio je i Marjanovića i objasnio zašto nisu igrali Kalinić i Lazić.

Košarka 24.08.2017 | 11:45
Đorđević otkrio zašto nije bilo Kalinića i Lazića...
Šesta pobeda u šestoj proveri, možda i protiv najozbiljnijeg rivala u ovom trenutku, pomogla je selektoru Aleksandru Đorđeviću u pronalaženju određenih odgovora kako se start Eurobasketa osetno približava.

Serijom 31:16, reprezentacija Srbije odgovorila je na 0:9 Italijana u trećoj četvrtini i zabeležila naizgled rutinsku pobedu za koju je, ruku na srce, trebalo zapeti u odbrani i pronaći još neka ofanzivna rešenja u trenucima kada se MVP duela, Boban Marjanović, odmarao.

Đorđević, koji je ove srede uveče ostavio Branka Lazića i Nikolu Kalinića u civilu, uočio je pomenutu seriju kao potencijalni problem, ali i istakao i zadovoljstvo načinom na koji je ekipa reagovala i zabeležila trijumf u prvom od tri kola jakog turnira u Atini, "Akropolis kupa".

"Više nema prijateljskih utakmica, jer kako se bliži prvenstvo, sve reprezentacije i u pripremnim mečevima žele da pobeđuju", konstatovao je selektor "orlova", koji će u četvrtak u 17.45 voditi naš tim kroz proveru sa Gruzijom pre nego što u petak od 20.00 bude odigrana najzvučnija utakmica turnira, Grčka – Srbija.

"Bila je ovo veoma jaka, fizički zahtevna utakmica u kojoj su Italijani 30 minuta prikazali zavidnu snagu i čvrstinu. Mi smo dobro odgovorili na takvu igru, pojačali agresivnost u odbrani i na kraju pobedili", rekao je Đorđević i naglasio:

"Nije mi se dopalo kako smo lako dozvolili Italiji da napravi seriju 9:0 u trećoj četvrtini, ali je dobro što smo na tu situaciju brzo i efikasno odreagovali. Boban Marjanović je danas odigrao, verovatno, najbolju utakmicu u pripremnom periodu".

Đorđević je otkrio da su Lazić i Kalinić pauzirali s razlogom, ali da su problemi s povredama nešto na šta se svako u taboru olimpijskih i svetskih vicešampiona ovog leta navikao.

"U timu nije bilo Kalinića, koji juče nije trenirao zbog problema sa leđima i Lazića koga muči povreda ramena. Imamo zdravstvenih problema, ali moramo da prihvatimo situaciju i nastavimo da se spremamo i radimo, jer je šampionat sve bliže", rekao je Đorđević.

Srbija ima tri vezane pobede na evropskim prvenstvima nad selekcijom Italije - 80:68 EB 2011, 76:64 EB 2013 i 101:82 EB 2015, a jedinu pobedu nad našom reprezentacijom od raspada DZ Srbija i Crna Gora "azuri" su zabeležili u Trstu, u okviru priprema za Mundobasket 2014 u Španiji - 80:71.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar