Отишло је све дођавола, али свака част Ајаксу!

Одбијено 50. 000. 000 евра за Долберга! Ајакс је тако овога пута успео да одоли потпуном лудилу које овог лета траје на фудбалској пијаци и покушају Кнежева да доведу играча који би можда постао и адекватна замена за незадовољног Килијана Мбапеа.

Фудбал 24.08.2017 | 20:00
Отишло је све дођавола, али свака част Ајаксу!
Управа Ајакса је на невероватним искушењима у протеклих неколико дана. Копљаници су недавно продали Давинсона Санчеза за обештећење које би уз бонусе могло да достигне и цифру од 44.000.000 евра, али је онда на Амстердам Арену стигла још једна понуда која се не одбија – али је одбијена!

Како пишу холандски медији, Копљаници су одбили 50.000.000 евра од Монака за суперталентованог нападача Каспера Долберга и тако пропустили прилику да озбилно премаше свој годишњи буџет, који износи 85.000.000 евра. Ипак, састав Марсела Кајзера је већ силно ослабљен, тако да би Долберов одлазак могао да значи и опроштај великих амбиција, које су већ озбилно нарушене лошим резултатима у досадашњем току квалификација за еврокупове.

Ајакс је тако овога пута успео да одоли потпуном лудилу које овог лета траје на фудбалској пијаци и покушају Кнежева да доведу играча који би можда постао и адекватна замена за незадовољног Килијана Мбапеа.

Недавно се за услуге суперталентованог данског фудбалера интересовао и Реал Мадрид, али је и он сам прошлог месеца поручио да неће напустити Амстердам, и поновио речи дирекора Марка Овермарса.

„Можда је то чудно у модерном фудбалу, где су сви на продају, али директрор је својим коментаром изјавио да нисам на продају. Слажем се са њим, желим да останем, нећу одлазити“, рекао је Долберг.

Речи хвале за свог некадашњег играча имао је и доскорашњи тренер Ајакса Петер Бош.

„Сваким даном на тренинзима видео сам много потенцијала. Ако сте дуго у фудбалу као што сам ја, онда радите са много играча, али оно што поседујхе тај момак је нешто посебно. Он је брз, технички вешт, интелигентан и што је најважније лагано постиже голове“, рекао је Бош.

Долберг је у октобру напунити 20 година, а пре Ајакса забележио је тек три наступа за први тим Силкеборга. Ипак, Ајаксова скаутинг мрежа у Данској је одавно укорењена и једноставно јој не промичу вансеријски потенцијали.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар