Otišlo je sve dođavola, ali svaka čast Ajaksu!

Odbijeno 50. 000. 000 evra za Dolberga! Ajaks je tako ovoga puta uspeo da odoli potpunom ludilu koje ovog leta traje na fudbalskoj pijaci i pokušaju Kneževa da dovedu igrača koji bi možda postao i adekvatna zamena za nezadovoljnog Kilijana Mbapea.

Fudbal 24.08.2017 | 20:00
Otišlo je sve dođavola, ali svaka čast Ajaksu!
Uprava Ajaksa je na neverovatnim iskušenjima u proteklih nekoliko dana. Kopljanici su nedavno prodali Davinsona Sančeza za obeštećenje koje bi uz bonuse moglo da dostigne i cifru od 44.000.000 evra, ali je onda na Amsterdam Arenu stigla još jedna ponuda koja se ne odbija – ali je odbijena!

Kako pišu holandski mediji, Kopljanici su odbili 50.000.000 evra od Monaka za supertalentovanog napadača Kaspera Dolberga i tako propustili priliku da ozbilno premaše svoj godišnji budžet, koji iznosi 85.000.000 evra. Ipak, sastav Marsela Kajzera je već silno oslabljen, tako da bi Dolberov odlazak mogao da znači i oproštaj velikih ambicija, koje su već ozbilno narušene lošim rezultatima u dosadašnjem toku kvalifikacija za evrokupove.

Ajaks je tako ovoga puta uspeo da odoli potpunom ludilu koje ovog leta traje na fudbalskoj pijaci i pokušaju Kneževa da dovedu igrača koji bi možda postao i adekvatna zamena za nezadovoljnog Kilijana Mbapea.

Nedavno se za usluge supertalentovanog danskog fudbalera interesovao i Real Madrid, ali je i on sam prošlog meseca poručio da neće napustiti Amsterdam, i ponovio reči direkora Marka Overmarsa.

„Možda je to čudno u modernom fudbalu, gde su svi na prodaju, ali direktror je svojim komentarom izjavio da nisam na prodaju. Slažem se sa njim, želim da ostanem, neću odlaziti“, rekao je Dolberg.

Reči hvale za svog nekadašnjeg igrača imao je i doskorašnji trener Ajaksa Peter Boš.

„Svakim danom na treninzima video sam mnogo potencijala. Ako ste dugo u fudbalu kao što sam ja, onda radite sa mnogo igrača, ali ono što posedujhe taj momak je nešto posebno. On je brz, tehnički vešt, inteligentan i što je najvažnije lagano postiže golove“, rekao je Boš.

Dolberg je u oktobru napuniti 20 godina, a pre Ajaksa zabeležio je tek tri nastupa za prvi tim Silkeborga. Ipak, Ajaksova skauting mreža u Danskoj je odavno ukorenjena i jednostavno joj ne promiču vanserijski potencijali.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar