Брисел поздравио договор

ЕУ је поздравила рјешавање билатералног питања између Србије и Македоније и постизање споразума од пет тачака између предсједника Србије Александра Вучића и македонског премијера Зорана Заева, рекла је портпарол Европске комисије Маја Коцијанчич.

Свијет 23.08.2017 | 17:55
Брисел поздравио договор
У Европској комисији оцјењују да је питање ријешено уз "конструктиван приступ" обје стране.

"Међусобно поштовање, добросусједски односи и јачање регионалне сарадње остају основа за европски пут цијелог региона", рекла је Коцијанчичева за Тањуг.

Након напетости због повлачења српског дипломатског особља из Македоније, због агресивних обајвештајних активности према српском особљу, Вучић и Зајев су у телефонском разговору размотрили све новонастале околности у односима двије државе и постигли сагласност у пет тачака.

Они су договорили да ће Србија и Македонија искључиво дијалогом рјешавати сваку евентуалну несугласицу у међусобним односима.

Без обзира на све политичке разлике у одређеним важним политичким и регионалним питањима, Србија и Македонија ће се заједнички борити не само за очување, већ и унапређење пријатељских односа српског и македонског народа и грађана Србије и Македоније.

Србија и Македонија уложиће још веће напоре за даље унапређење економских односа и повећање трговинске размјене двије земље.

У складу са међународним јавно-правним прописима, Србија и Македонија ће у доброј вјери и на пријатељској основи штитити права и интересе дипломатско-конзуларних представништава на својој територији.

Србија и Македонија ће, како се наводи, интензивирати међусобну комуникацију на највишем нивоу, подржавати једна другу на европском путу и јачањем добросусједских односа доприносити стабилности региона.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007Бонд (100% Бачванин - да се зна!)

23.08.2017 16:33

Ма ко шиша Брисел...Јер ни Србија, а ни Македонија нису у ЕУ...Тако да не знам шта има да се мешају, и шта уопште има нешто и да поздрављају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

23.08.2017 16:55

Доза ти попуста хитно трази јацу.

Name

Ре 007 бла бла

23.08.2017 18:08

Војводина ће ускоро расписат референдум о одцјепљењу од Србије а Санџак слиједи након тога. Санџак ће се припојити БиХ и чича мица готова прича .

Name

007БОНД (100% БАЧВАНИН-ДА СЕ ЗНА!)

23.08.2017 19:40

Ја сам по занимању коњушар и лепо се осећам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

24.08.2017 04:54

Цуј агресивни обавјестајни активности.Па свака амбасада је прво спијунско обавјестајна..Али вуцко је квази добри момак алекс који враца књигу И глуми дасак вјетра на балкану.Кад це конацно признати да су продали косово а не скретати пазњу И тему на другу страну.Мого је несто паметније бар измислити али ајде код нас свака глупост пролази па И ово

ОДГОВОРИТЕ