Сеф од 200 кг лак плијен за лопове

Непознати лопови успели су да изнесу сеф тежак око 200 килограма из породичне куће Јанка Алексића у Јелаву, која је уз саму магистралу Шабац-Лозница, гдје се налазила вишегодишња уштеђевина и драгоцености ове породице.

Србија 23.08.2017 | 17:11
Сеф од 200 кг лак плијен за лопове
Учињено је то између 10 и 11 часова пре подне када су Јанко, иначе директор ЈКП „Наш дом“ у Лозници и његова супруга Божица, главна медицинска сестра у Медицини рада Дома здравља у Лозници, били на послу.

Крадљивци су прво, како се испоставило, покушали да сеф изнесу са предње стране куће, а када им то није пошло за руком, онда су развалили прозоре на супротном делу куће и однели плен.

Полиција је извршила увиђај, а како каже Алексић, и „понела се крајње професионално”, па се ова породица нада да су лоповима за петама.

Ово, иначе, није новина у лозничком крају да се краду овакве ствари , па је тако својевремено Живку Красавцу, власнику Салона намештаја „Зоки“ у Лозници, украдена каса тешка око 400 килограма у којој се налазило 33.000 евра и чекови вредни око 700.000 динара. Полиција је пронашла касу, али не и паре и чекове.

Не тако давно из круга „Вискозе“ украдено је огромно постројење које служи за хлађење током производње, дар иностраних хуманитараца, за чије изношење је било неопходно рушење огромних зидова. Око тога се дигла велика прашина, а постројење је после неког времена пронађено на једној од илегалних шљункара на Дрине, које су годинама својеврсне луке за криминал.

Пред лице правде, упркос ваљаном раду полиције, нису стали ни они који су били ухапшени за упад и зверско поступање према старици у породици Секулић у Великом Селу код Лознице. Куће наших људи на привременом раду у иностранству непрестано су на удару криминалаца, јер у доколици једни „типују“, а други долазе по плен.

И не би ово било ништа посебно за наше прилике да није установљено да је међу онима који су се бавили тешким крађама и разбојништвима био један од активних старешина и официра полиције на служби у Лозници и Крупњу.

Полиција је на мукама и да заштити своје припаднике у лозничком крају и чланове њихових породица на које се атакује и физички, али и са злогласним порукама које им се исписују на кућама.

Опљачкана „Вискоза“, у милионским вредностима у еврима, без ичије установљене кривице као да је дала крила криминалу, у чему су локалне могућности за борбу ипак ограничене.

(БН/В. Митрић)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоол

23.08.2017 15:47

Не тако давно из круга „Вискозе“ украдено је огромно постројење које служи за хлађење током производње, дар иностраних хуманитараца, за чије изношење је било неопходно рушење огромних зидова. Око тога се дигла велика прашина.Ха ха,нормално да се дигне прасина када се руше зидови.

ОДГОВОРИТЕ