Sef od 200 kg lak plijen za lopove

Nepoznati lopovi uspeli su da iznesu sef težak oko 200 kilograma iz porodične kuće Janka Aleksića u Jelavu, koja je uz samu magistralu Šabac-Loznica, gdje se nalazila višegodišnja ušteđevina i dragocenosti ove porodice.

Srbija 23.08.2017 | 17:11
Sef od 200 kg lak plijen za lopove
Učinjeno je to između 10 i 11 časova pre podne kada su Janko, inače direktor JKP „Naš dom“ u Loznici i njegova supruga Božica, glavna medicinska sestra u Medicini rada Doma zdravlja u Loznici, bili na poslu.

Kradljivci su prvo, kako se ispostavilo, pokušali da sef iznesu sa prednje strane kuće, a kada im to nije pošlo za rukom, onda su razvalili prozore na suprotnom delu kuće i odneli plen.

Policija je izvršila uviđaj, a kako kaže Aleksić, i „ponela se krajnje profesionalno”, pa se ova porodica nada da su lopovima za petama.

Ovo, inače, nije novina u lozničkom kraju da se kradu ovakve stvari , pa je tako svojevremeno Živku Krasavcu, vlasniku Salona nameštaja „Zoki“ u Loznici, ukradena kasa teška oko 400 kilograma u kojoj se nalazilo 33.000 evra i čekovi vredni oko 700.000 dinara. Policija je pronašla kasu, ali ne i pare i čekove.

Ne tako davno iz kruga „Viskoze“ ukradeno je ogromno postrojenje koje služi za hlađenje tokom proizvodnje, dar inostranih humanitaraca, za čije iznošenje je bilo neophodno rušenje ogromnih zidova. Oko toga se digla velika prašina, a postrojenje je posle nekog vremena pronađeno na jednoj od ilegalnih šljunkara na Drine, koje su godinama svojevrsne luke za kriminal.

Pred lice pravde, uprkos valjanom radu policije, nisu stali ni oni koji su bili uhapšeni za upad i zversko postupanje prema starici u porodici Sekulić u Velikom Selu kod Loznice. Kuće naših ljudi na privremenom radu u inostranstvu neprestano su na udaru kriminalaca, jer u dokolici jedni „tipuju“, a drugi dolaze po plen.

I ne bi ovo bilo ništa posebno za naše prilike da nije ustanovljeno da je među onima koji su se bavili teškim krađama i razbojništvima bio jedan od aktivnih starešina i oficira policije na službi u Loznici i Krupnju.

Policija je na mukama i da zaštiti svoje pripadnike u lozničkom kraju i članove njihovih porodica na koje se atakuje i fizički, ali i sa zloglasnim porukama koje im se ispisuju na kućama.

Opljačkana „Viskoza“, u milionskim vrednostima u evrima, bez ičije ustanovljene krivice kao da je dala krila kriminalu, u čemu su lokalne mogućnosti za borbu ipak ograničene.

(BN/V. Mitrić)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zool

23.08.2017 15:47

Ne tako davno iz kruga „Viskoze“ ukradeno je ogromno postrojenje koje služi za hlađenje tokom proizvodnje, dar inostranih humanitaraca, za čije iznošenje je bilo neophodno rušenje ogromnih zidova. Oko toga se digla velika prašina.Ha ha,normalno da se digne prasina kada se ruše zidovi.

ODGOVORITE