Брчко стабилна локална заједница

- У Брчком је у току четврта Љетња полицијска школа, јединствена манифестација сарадње младих и полиције коју подржава Мисија ОЕСЦ-а у БиХ. У фокусу тродневног програма су појединац и безбједност, уз предавања и практичне – показне вјежбе у које су активно укључени и волонтери Цивилне заштите и Црвеног крста из Брчког, рекао је шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић.

Босна и Херцеговина 23.08.2017 | 17:05
Брчко стабилна локална заједница
"Фокус свих безбједносних изазова је на превенцији а наше настојање иде у правцу да нам грађани, посебно млади, буду партнери. Сви показатељи којима се мјери укупно стање сврставају нас на врх љествице најстабилнијх локалних заједница што потпуно оправдава организовање ове, у БиХ за сада јединствене школе“, каже Писић.  

Млади Брчаци су и ове године исказали интерес по јавном позиву за учешће у тродневном програму кроз који ће се информисати и ближе упознати о безбједносним изазовима, превенцији радикализма, сајбер заштити, те раду и опреми Јединице специјалне намјене. На терену ће учити и провјеравати знања из топографије и радио-комуникација, а присуствовати и показним вјежбама  пружања прве помоћи на води и на копну у којима ће актери бити припадници Полиције и обучени чланови Цивилне заштите у Брчком.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007 јамес бонд маденин

23.08.2017 19:42

РС цијела из два дијела

ОДГОВОРИТЕ