Brčko stabilna lokalna zajednica

- U Brčkom je u toku četvrta Ljetnja policijska škola, jedinstvena manifestacija saradnje mladih i policije koju podržava Misija OESC-a u BiH. U fokusu trodnevnog programa su pojedinac i bezbjednost, uz predavanja i praktične – pokazne vježbe u koje su aktivno uključeni i volonteri Civilne zaštite i Crvenog krsta iz Brčkog, rekao je šef Policije Brčko distrikta Goran Pisić.

Bosna i Hercegovina 23.08.2017 | 17:05
Brčko stabilna lokalna zajednica
"Fokus svih bezbjednosnih izazova je na prevenciji a naše nastojanje ide u pravcu da nam građani, posebno mladi, budu partneri. Svi pokazatelji kojima se mjeri ukupno stanje svrstavaju nas na vrh ljestvice najstabilnijh lokalnih zajednica što potpuno opravdava organizovanje ove, u BiH za sada jedinstvene škole“, kaže Pisić.  

Mladi Brčaci su i ove godine iskazali interes po javnom pozivu za učešće u trodnevnom programu kroz koji će se informisati i bliže upoznati o bezbjednosnim izazovima, prevenciji radikalizma, sajber zaštiti, te radu i opremi Jedinice specijalne namjene. Na terenu će učiti i provjeravati znanja iz topografije i radio-komunikacija, a prisustvovati i pokaznim vježbama  pružanja prve pomoći na vodi i na kopnu u kojima će akteri biti pripadnici Policije i obučeni članovi Civilne zaštite u Brčkom.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

007 james bond madenin

23.08.2017 19:42

RS cijela iz dva dijela

ODGOVORITE