"Повреда, године и плеј-оф, зато Томас за Кајрија!"

Генерални менаџер Бостон Селтикса Дени Ејнџ објаснио је зашто су Селтикси пристали на трејд који је укључио њиховог најбољег играча из прошле сезоне.

Кошарка 26.08.2017 | 11:30
"Повреда, године и плеј-оф, зато Томас за Кајрија!"
Ајзеа Томас, Џеј Краудер, Анте Жижић и пик Бруклина би требало да се преселе у Кливленд, а у ТД Гарден треба да дође Кајри Ирвинг.

Оно што се многима учинило као скупа трговина за Бостон, Ејнџ образлаже разликом у годинама двојице играча (Ирвинг 25, Томас 28), плејоф искуством на страни Ирвинга, али и повредом кука новог плеја Кавса.

"Имала је повреда удела. Биће вероватно потребно мало времена и одлагања за Ајзеу на почетку сезоне, али верујем да ће бити спреман и здрав како сезона буде одмицала",рекао је Ејнџ, преноси ЦБС Спортс.

Док је тренер Селтикса Бред Стивенс тврдио да ће Томас бити почетком септембра подвргнут новим проверама здравственог стања, Ејнџ је готово сигуран да неће бити спреман за почетак сезоне.

То је према писању Адријана Војнаровског створило обазривост код менаџмента Кавалирса у вези са прегледима физичког стања Томаса. Дени Ејнџ није улазио у детаље разговора са Томасом о трејду, али је рекао да је ова размена била тешка за Бостон јер је Томас био један од најутицајнијих играча екипе.

"Ајзеа је изашао из фантастичне сезоне и све нас је покренуо, цео град Бостон и сви су се заљубили у њега. Он је увек био потцењен због своје висине упркос срчаности и са мотивисаности с којима игра. Било је веома тешко донети ову одлуку", рекао је Ејнџ.

Бостон сезону 17. октобра отвара баш против Кливленда.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар