Вејн Руни више неће играти за Енглеску!

Изненађујућа вест стиже са Острва. . .  Руни се повукао из репрезентације! Фудбалер Евертона и дугогодишњи члан националног тима Енглеске Вејн Руни објавио је данас да завршава репрезентативну каријеру.

Фудбал 24.08.2017 | 15:00
Вејн Руни више неће играти за Енглеску!
Ово се није наслућивало!

Вејн Руни је у среду изненадио љубитеље фудбала широм света, а посебно у Енглеској, одлуком да заврши репрезентативну каријеру.

Како пишу острвски медији, 31-годишњи нападач разговарао је са селектором Геретом Саутгејтом и затим се обратио јавности...

Најбољи стрелац у историји енглеске репрезентације (53 гола у 119 утакмица) није био позван у национални тим за јунске пријатељске утакмице против Шкотске и Француске, али се очекивало да после одличних партија по повратку у Евертон из Манчестер јунајтеда (две утакмице, два гола) поново буде на Саутгејтовом списку за септембарске утакмице против Малте и Словачке у квалификацијама за Светско првенство наредне године у Русији.

Руни је, међутим, после 14 година играња за Енглеску одлучио да је дошло време да се посвети само клупским обавезама...

"Селектор ме је звао за предстојеће утакмице, али после дугог размишљања, одлучио сам да завршим са играњем за репрезентацију. Била је то изузетно тешка одлука, али донео сам је после разговора са породицом, тренером у Евертону и другим блиским људима... Играње за Енглеску била је велика привилегија, без обзира да ли сам носио капитенску траку или не, међутим, дошло је време да се та прича заврши", поручио је Руни и додао:

"Одлука да напустим Манчестер јунајтед била је много тешка, али знам да сам направио прави потез повратком кући, у Евертон, и сада желим максимално да усмерим своју енергију на помоћ клубу. Увек сам био страствени навијач Енглеске и то ћу наставити. Желим сву срећу Герету и играчима, надам се да ће направити нешто велико, а ја ћу бити ту да прославимо".

"Мислим да је сада право време за то. Ово је заиста тешка одлука, али сам након разговора с породицом одлучио. Заувек ћу остати страствени навијач Енглеске", објавио је Руни у саопштењу.

Руни је јуче објавио да ће размислити о понуди селектора Герета Саутгејта да наступа за репрезентацију.

"Био сам изузетно пшочаствован када ме је селектор Саутгејт позвао ове недеље и рекао да рачуна на мене за предстојеће утакмице. Ипак, морао сам да му се захвалим јер сам након дугог и тешког размишљања донео одлуку да окончам играње за репрезенатцију. Хвала свима, било је ово невероватно искуство", наводи се у саопштењу Рунија.

Он је најбољи стрелац у историји репрезентације Енглеске са 53 гола, али није играо за државни тим од новембра и победе против Шкотске од 3:0, у квалификацијама за Светско првенство 2018. године.

Руни је изгубио место у репрезентцији када је изгубио место у тиму Манчестер јунајтеда. Прошле године је постигао само осам голова у свим такмичењима, а овог лета прешао је у Евертон. Он је прекјуче у првенственој утакмици против Манчестер ситија постигао 200. гол у Премијер лиги, а други ове сезоне.

Он је додао да жали што са репрезентацијом Енглеске никада није направио већи резултат од пласман у четвртфинале неког великог турнира, као и да се нада ће изабраници Герета Саутгејта успети да остваре запажен резултат.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар