Vejn Runi više neće igrati za Englesku!

Iznenađujuća vest stiže sa Ostrva. . .  Runi se povukao iz reprezentacije! Fudbaler Evertona i dugogodišnji član nacionalnog tima Engleske Vejn Runi objavio je danas da završava reprezentativnu karijeru.

Fudbal 24.08.2017 | 15:00
Vejn Runi više neće igrati za Englesku!
Ovo se nije naslućivalo!

Vejn Runi je u sredu iznenadio ljubitelje fudbala širom sveta, a posebno u Engleskoj, odlukom da završi reprezentativnu karijeru.

Kako pišu ostrvski mediji, 31-godišnji napadač razgovarao je sa selektorom Geretom Sautgejtom i zatim se obratio javnosti...

Najbolji strelac u istoriji engleske reprezentacije (53 gola u 119 utakmica) nije bio pozvan u nacionalni tim za junske prijateljske utakmice protiv Škotske i Francuske, ali se očekivalo da posle odličnih partija po povratku u Everton iz Mančester junajteda (dve utakmice, dva gola) ponovo bude na Sautgejtovom spisku za septembarske utakmice protiv Malte i Slovačke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

Runi je, međutim, posle 14 godina igranja za Englesku odlučio da je došlo vreme da se posveti samo klupskim obavezama...

"Selektor me je zvao za predstojeće utakmice, ali posle dugog razmišljanja, odlučio sam da završim sa igranjem za reprezentaciju. Bila je to izuzetno teška odluka, ali doneo sam je posle razgovora sa porodicom, trenerom u Evertonu i drugim bliskim ljudima... Igranje za Englesku bila je velika privilegija, bez obzira da li sam nosio kapitensku traku ili ne, međutim, došlo je vreme da se ta priča završi", poručio je Runi i dodao:

"Odluka da napustim Mančester junajted bila je mnogo teška, ali znam da sam napravio pravi potez povratkom kući, u Everton, i sada želim maksimalno da usmerim svoju energiju na pomoć klubu. Uvek sam bio strastveni navijač Engleske i to ću nastaviti. Želim svu sreću Geretu i igračima, nadam se da će napraviti nešto veliko, a ja ću biti tu da proslavimo".

"Mislim da je sada pravo vreme za to. Ovo je zaista teška odluka, ali sam nakon razgovora s porodicom odlučio. Zauvek ću ostati strastveni navijač Engleske", objavio je Runi u saopštenju.

Runi je juče objavio da će razmisliti o ponudi selektora Gereta Sautgejta da nastupa za reprezentaciju.

"Bio sam izuzetno pšočastvovan kada me je selektor Sautgejt pozvao ove nedelje i rekao da računa na mene za predstojeće utakmice. Ipak, morao sam da mu se zahvalim jer sam nakon dugog i teškog razmišljanja doneo odluku da okončam igranje za reprezenatciju. Hvala svima, bilo je ovo neverovatno iskustvo", navodi se u saopštenju Runija.

On je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske sa 53 gola, ali nije igrao za državni tim od novembra i pobede protiv Škotske od 3:0, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Runi je izgubio mesto u reprezentciji kada je izgubio mesto u timu Mančester junajteda. Prošle godine je postigao samo osam golova u svim takmičenjima, a ovog leta prešao je u Everton. On je prekjuče u prvenstvenoj utakmici protiv Mančester sitija postigao 200. gol u Premijer ligi, a drugi ove sezone.

On je dodao da žali što sa reprezentacijom Engleske nikada nije napravio veći rezultat od plasman u četvrtfinale nekog velikog turnira, kao i da se nada će izabranici Gereta Sautgejta uspeti da ostvare zapažen rezultat.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar