Милојевић: Сањамо овакве утакмице!

Шеф стручног штаба пред реванш меч против Краснодара тражи од играча "да се боре и покажу љубав према Звезди".

Фудбал 23.08.2017 | 21:15
Милојевић: Сањамо овакве утакмице!
Четвртак, 21.00!

Скоро да је куцнуо час за "меч деценије" фудбалског клуба Црвена звезда, који некадашњем шампиону "старог континента" може да обезбеди место у групној фази евротакмичења после тачно 10 година.

Црвено-бели ће пред пуним трибинама (остало је непродато још око 2.000 улазница за "југ") дочекати руски Краснодар, који из прве утакмице плеј-офа квалификација за Лигу Европе доноси предност од 3:2.

"Желим да се захвалим звездашкој јавности на подршци. Желим да заједно искористимо ту енергију и победимо. Видећемо да ли ће тако и бити", изјавио је на конференцији за новинаре шеф стручног штаба Владан Милојевић.

"Знамо да су очекивања велика и не кријемо се од тога. Спремни смо, тренирамо вредно, момци су мотивисани и као сто сам обећао првог дана - трудићемо се да дамо све од себе. Желимо даље, циљ нам је да прођемо, а од играча тражим да буду прави спортисти, да се боре и покажу љубав према Звезди", додао је Милојевић.

Он је нагласио да црвено-бели поштују Краснодар, али да га се не плаше, као и да неиграње Михаила Ристића неће бити ненадокнадив хендикеп за госте, јер имају "још доста добрих играча".

"Само један детаљ може да одлучи победника и зато морамо бити максимално концентрисани од почетка до краја".

"Покушаћемо да вратимо веру навијачима и да играмо фудбал који враћа публику на стадион. То је једини пут којим Звезда треба да иде. У фудбалу не постоје границе, ја верујем у рад и желим да играчи исто тако имају самопоуздање и позитивну енергију међу њима. Видећемо да ли ће то сутра бити довољно. Ако буде - супер, ако не буде - ми смо спортисти и идемо даље", смирено је говорио Владан Милојевић.

Ван конкуренције за тим су само суспендовани Дамијен Ле Талек и повређени Бранко Јовичић. Наступ левог бека Милана Родића, који је пропустио први меч, тренутно је неизвестан.

"Пре свега смо људи, без обзира на важност утакмице. Видећемо како се Родић осећа и може ли да игра".

Упитан колико су Звезди као клубу неопходне овакве утакмице, које окупљају више десетина хиљада гледалаца и праве позитивну атмосферу међу навијачима, одговорио је да су исто тако потребне и играчима.

"Играч се постаје у јаким утакмицама. Сваки спортиста воли такве утакмице, велики клубови их воле и оне су потребне Звезди, јер има доста играча у најбољим годинама, као и доста младих. Зато нам што чешће требају овакве утакмице. То желимо и о томе сањамо", поручио је Милојевић и додао:

"Надам се добром фудбалу и нашој победи. Чека нас пун стадион, а када су навијачи задовољни, то осећање не може да се купи. То је оно што желим својим играчима. Желим им да осете жар Лиге Европе".

Паралелно са конференцијом за медије, у Медија центру стадиона Рајко Митић одржавала се акција добровољног давања крви. Навијачи црвено-белих већ су оборили дневни рекорд, а на путу су да премаше број од 1.000 давалаца.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

24.08.2017 04:51

Устајање у 6:30, спремање и полазак за Београд...напред Звездо!

ОДГОВОРИТЕ