Milojević: Sanjamo ovakve utakmice!

Šef stručnog štaba pred revanš meč protiv Krasnodara traži od igrača "da se bore i pokažu ljubav prema Zvezdi".

Fudbal 23.08.2017 | 21:15
Milojević: Sanjamo ovakve utakmice!
Četvrtak, 21.00!

Skoro da je kucnuo čas za "meč decenije" fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji nekadašnjem šampionu "starog kontinenta" može da obezbedi mesto u grupnoj fazi evrotakmičenja posle tačno 10 godina.

Crveno-beli će pred punim tribinama (ostalo je neprodato još oko 2.000 ulaznica za "jug") dočekati ruski Krasnodar, koji iz prve utakmice plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope donosi prednost od 3:2.

"Želim da se zahvalim zvezdaškoj javnosti na podršci. Želim da zajedno iskoristimo tu energiju i pobedimo. Videćemo da li će tako i biti", izjavio je na konferenciji za novinare šef stručnog štaba Vladan Milojević.

"Znamo da su očekivanja velika i ne krijemo se od toga. Spremni smo, treniramo vredno, momci su motivisani i kao sto sam obećao prvog dana - trudićemo se da damo sve od sebe. Želimo dalje, cilj nam je da prođemo, a od igrača tražim da budu pravi sportisti, da se bore i pokažu ljubav prema Zvezdi", dodao je Milojević.

On je naglasio da crveno-beli poštuju Krasnodar, ali da ga se ne plaše, kao i da neigranje Mihaila Ristića neće biti nenadoknadiv hendikep za goste, jer imaju "još dosta dobrih igrača".

"Samo jedan detalj može da odluči pobednika i zato moramo biti maksimalno koncentrisani od početka do kraja".

"Pokušaćemo da vratimo veru navijačima i da igramo fudbal koji vraća publiku na stadion. To je jedini put kojim Zvezda treba da ide. U fudbalu ne postoje granice, ja verujem u rad i želim da igrači isto tako imaju samopouzdanje i pozitivnu energiju među njima. Videćemo da li će to sutra biti dovoljno. Ako bude - super, ako ne bude - mi smo sportisti i idemo dalje", smireno je govorio Vladan Milojević.

Van konkurencije za tim su samo suspendovani Damijen Le Talek i povređeni Branko Jovičić. Nastup levog beka Milana Rodića, koji je propustio prvi meč, trenutno je neizvestan.

"Pre svega smo ljudi, bez obzira na važnost utakmice. Videćemo kako se Rodić oseća i može li da igra".

Upitan koliko su Zvezdi kao klubu neophodne ovakve utakmice, koje okupljaju više desetina hiljada gledalaca i prave pozitivnu atmosferu među navijačima, odgovorio je da su isto tako potrebne i igračima.

"Igrač se postaje u jakim utakmicama. Svaki sportista voli takve utakmice, veliki klubovi ih vole i one su potrebne Zvezdi, jer ima dosta igrača u najboljim godinama, kao i dosta mladih. Zato nam što češće trebaju ovakve utakmice. To želimo i o tome sanjamo", poručio je Milojević i dodao:

"Nadam se dobrom fudbalu i našoj pobedi. Čeka nas pun stadion, a kada su navijači zadovoljni, to osećanje ne može da se kupi. To je ono što želim svojim igračima. Želim im da osete žar Lige Evrope".

Paralelno sa konferencijom za medije, u Medija centru stadiona Rajko Mitić održavala se akcija dobrovoljnog davanja krvi. Navijači crveno-belih već su oborili dnevni rekord, a na putu su da premaše broj od 1.000 davalaca.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

24.08.2017 04:51

Ustajanje u 6:30, spremanje i polazak za Beograd...napred Zvezdo!

ODGOVORITE