Контеу спремају "свилен гајтан" у Челсију?!

На Острву се шушка да се на Стамфорд бриџу спрема отказ и да ће га замијенити доскорашњи тренер Борусије из Дортмунда Томас Тухел. За сада су те гласине негиране. Незванично. . .

Фудбал 25.08.2017 | 21:15
Контеу спремају "свилен гајтан" у Челсију?!
Право ниоткуда једна од главних тема овог дана је отказ Антонију Контеу у Челсију!

Да, добро сте прочитали - отказ Италијану који је прошле сезоне освојио титулу првака Енглеске са Челсијем, а чији је тим одиграо тек двије утакмице у новој сезони (пораз од Барнлија код куће, побједа над Тотенхемом у гостима).

Ова информација је још више изненађујућа јер долази само неколико дана након што је Челси успио да добије Тотенхем у првенству.

Наводно се очекује састанак Борда Челсија који ће анализирати рад Контеа и досадашњи прелазни рок, а упоредо са том информацијом у медијима је већ почела и лицитација око насљедника Контеа - први на списку је Нијемац Томас Тухел, доскорашњи тренер дортмундске Борусије.

Та информација потекла је из Њемачке, од листа "Билд".

Ништа од овога, међутим, нема званичног утемељења. Лондонски "Индипендент" је позвао своје изворе у Челсију, који су негирали да је Томас Тухел кандидат за насљедника Контеа на клупи "плаваца".

Занимљиво је, међутим, како је то порицање срочено - дакле, Тухел није у плановима да замијени Контеа, али није порекнуто и да ће Конте бити смијењен.

Ако се тако нешто догоди, газда Челсија Роман Абрамович ће морати да смисли више него јаке разлоге за то. Једна од ствари које се спочитавају Контеу је продаја Немање Матића директном ривалу за титулу Манчестер јунајтеду, чиме је, заправо, појачао Јунајтед, а ослабио Челси.

Такође, спортски директор Челсија Марина Грановскаја је, тврде поједини медији, разочарана односном Контеа према нападачу Дијегу Кости, коме је послао СМС да му више није потребан.

Поједини сматрају и да се изгубила "хемија" између Контеа и играча, која је красила Челси протекле сезоне и која је била кључ успјеха.

Нервоза у Челсију расте, поготово што прелазни рок није урађен према жељама. Конте не крије да је било размимоилажења у ставовима са појединим члановима управе, али и да се нада да ће остати у Челсију још дуго.

Италијан је баш недавно причао о томе колико су време и стрпљење важни у каријери сваког тренера:

"Сваком тренету је важно дати континуитет, јер кад дођете у неки клуб не знате шта ћете затећи. Јасно је да морате да радите корак по корак, годину за годином како бисте побољшали базу, учинили темељ сигурнијим, чвршћим... Прошле сезоне почели смо да 'ударамо' темеље овој грађевини и успели смо да саградимо нешто. Али, то није довољно, морамо да напредујемо, да још више очврснемо ту базу. Треба нам времена".

Да ли ће га Италијан добити?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар