Konteu spremaju "svilen gajtan" u Čelsiju?!

Na Ostrvu se šuška da se na Stamford bridžu sprema otkaz i da će ga zamijeniti doskorašnji trener Borusije iz Dortmunda Tomas Tuhel. Za sada su te glasine negirane. Nezvanično. . .

Fudbal 25.08.2017 | 21:15
Konteu spremaju "svilen gajtan" u Čelsiju?!
Pravo niotkuda jedna od glavnih tema ovog dana je otkaz Antoniju Konteu u Čelsiju!

Da, dobro ste pročitali - otkaz Italijanu koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Engleske sa Čelsijem, a čiji je tim odigrao tek dvije utakmice u novoj sezoni (poraz od Barnlija kod kuće, pobjeda nad Totenhemom u gostima).

Ova informacija je još više iznenađujuća jer dolazi samo nekoliko dana nakon što je Čelsi uspio da dobije Totenhem u prvenstvu.

Navodno se očekuje sastanak Borda Čelsija koji će analizirati rad Kontea i dosadašnji prelazni rok, a uporedo sa tom informacijom u medijima je već počela i licitacija oko nasljednika Kontea - prvi na spisku je Nijemac Tomas Tuhel, doskorašnji trener dortmundske Borusije.

Ta informacija potekla je iz Njemačke, od lista "Bild".

Ništa od ovoga, međutim, nema zvaničnog utemeljenja. Londonski "Indipendent" je pozvao svoje izvore u Čelsiju, koji su negirali da je Tomas Tuhel kandidat za nasljednika Kontea na klupi "plavaca".

Zanimljivo je, međutim, kako je to poricanje sročeno - dakle, Tuhel nije u planovima da zamijeni Kontea, ali nije poreknuto i da će Konte biti smijenjen.

Ako se tako nešto dogodi, gazda Čelsija Roman Abramovič će morati da smisli više nego jake razloge za to. Jedna od stvari koje se spočitavaju Konteu je prodaja Nemanje Matića direktnom rivalu za titulu Mančester junajtedu, čime je, zapravo, pojačao Junajted, a oslabio Čelsi.

Takođe, sportski direktor Čelsija Marina Granovskaja je, tvrde pojedini mediji, razočarana odnosnom Kontea prema napadaču Dijegu Kosti, kome je poslao SMS da mu više nije potreban.

Pojedini smatraju i da se izgubila "hemija" između Kontea i igrača, koja je krasila Čelsi protekle sezone i koja je bila ključ uspjeha.

Nervoza u Čelsiju raste, pogotovo što prelazni rok nije urađen prema željama. Konte ne krije da je bilo razmimoilaženja u stavovima sa pojedinim članovima uprave, ali i da se nada da će ostati u Čelsiju još dugo.

Italijan je baš nedavno pričao o tome koliko su vreme i strpljenje važni u karijeri svakog trenera:

"Svakom trenetu je važno dati kontinuitet, jer kad dođete u neki klub ne znate šta ćete zateći. Jasno je da morate da radite korak po korak, godinu za godinom kako biste poboljšali bazu, učinili temelj sigurnijim, čvršćim... Prošle sezone počeli smo da 'udaramo' temelje ovoj građevini i uspeli smo da sagradimo nešto. Ali, to nije dovoljno, moramo da napredujemo, da još više očvrsnemo tu bazu. Treba nam vremena".

Da li će ga Italijan dobiti?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar