Нема даље: Роналдо на паузи до 20. септембра!

Реал Мадрид жалио се и Суду за спортску арбитражу у Лозани на казну од пет мечева забрањене играња за њиховог најбољег играча, али жалба није усвојена.

Фудбал 23.08.2017 | 15:45
Нема даље: Роналдо на паузи до 20. септембра!
Реал Мадрид неће моћи да рачуна на Кристијана Роналда још месец дана. Шампион Шпаније искористио је да уложи жалбу на одлуку о пет мечева суспензије највишој инстанци - Суду за спортску арбитражу, али су и у Лозани потврдили казну.

Роналда је Шпанска фудбалска федерација казнила са пет мечева неиграња зато што је у дуелу са Барселоном, у оквиру Суперкупа Шпаније, добио два жута картона и након тога одгурнуо судију Рикарда де Бургоса Бенгоечеу.

Реал је највишој фудбалској инстанци у земљи уложио жалбу на ту одлуку, али она није промењена, након чега су челници "краљевског клуба", огорчени због суђења, искористили прилику да иду до краја – до Суда за спортску арбитражу у Лозани.

Они су се надали да би Роналду казна могла да буде умањена за макар један меч, а као главни аргумент покушали су да искористе то да је судија погрешио када је Португалцу доделио други жути картон због силмулирања.

Ипак, у Лозани су детаљно "прочешљали" случај и потврдили казну од пет мечева суспензије за најбољег играча Реал Мадрида, односно до 20. септембра.

Роналду сада остаје да паузира на још три дуела, будући да је већ пропустио реванш Суперкупа против Барселоне и дуел на отварању Примере против Депортива.

Зинедин Зидан неће моћи да рачуна на њега и на утакмицама против Валенсије (27. августа), Левантеа (9. септембра) и на гостовању Реал Сосиједаду (17. септембра).

Португалац ће се после одрађене казне вратити на дуелу против Реал Бетиса, који је заказан на Сантјаго Бернабеу, у оквиру 5. кола Примере, за 20. септембар.

До тада, вежбај Роналдо...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мијодраг

23.08.2017 22:33

Роналдо само настави

ОДГОВОРИТЕ