Nema dalje: Ronaldo na pauzi do 20. septembra!

Real Madrid žalio se i Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na kaznu od pet mečeva zabranjene igranja za njihovog najboljeg igrača, ali žalba nije usvojena.

Fudbal 23.08.2017 | 15:45
Nema dalje: Ronaldo na pauzi do 20. septembra!
Real Madrid neće moći da računa na Kristijana Ronalda još mesec dana. Šampion Španije iskoristio je da uloži žalbu na odluku o pet mečeva suspenzije najvišoj instanci - Sudu za sportsku arbitražu, ali su i u Lozani potvrdili kaznu.

Ronalda je Španska fudbalska federacija kaznila sa pet mečeva neigranja zato što je u duelu sa Barselonom, u okviru Superkupa Španije, dobio dva žuta kartona i nakon toga odgurnuo sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečeu.

Real je najvišoj fudbalskoj instanci u zemlji uložio žalbu na tu odluku, ali ona nije promenjena, nakon čega su čelnici "kraljevskog kluba", ogorčeni zbog suđenja, iskoristili priliku da idu do kraja – do Suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Oni su se nadali da bi Ronaldu kazna mogla da bude umanjena za makar jedan meč, a kao glavni argument pokušali su da iskoriste to da je sudija pogrešio kada je Portugalcu dodelio drugi žuti karton zbog silmuliranja.

Ipak, u Lozani su detaljno "pročešljali" slučaj i potvrdili kaznu od pet mečeva suspenzije za najboljeg igrača Real Madrida, odnosno do 20. septembra.

Ronaldu sada ostaje da pauzira na još tri duela, budući da je već propustio revanš Superkupa protiv Barselone i duel na otvaranju Primere protiv Deportiva.

Zinedin Zidan neće moći da računa na njega i na utakmicama protiv Valensije (27. avgusta), Levantea (9. septembra) i na gostovanju Real Sosijedadu (17. septembra).

Portugalac će se posle odrađene kazne vratiti na duelu protiv Real Betisa, koji je zakazan na Santjago Bernabeu, u okviru 5. kola Primere, za 20. septembar.

Do tada, vežbaj Ronaldo...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mijodrag

23.08.2017 22:33

Ronaldo samo nastavi

ODGOVORITE