ЕНГ - Лига куп: Велико вече за оба Бристола! И још...

Вотфорд једини елиминисани премијерлигаш, разочарао Јоканов Фулам! Без много изненађења у другој рунди Лига Купа Енглеске.

Фудбал 22.08.2017 | 23:40
ЕНГ - Лига куп: Велико вече за оба Бристола! И још...
Премијерлигаши су угалвном одрадили посао у вечерашњим мечевима друге рунде енглеског Лига купа. Даље иду Борнмут, ВБА, Свонси, Лестер, Брајтон и Кристал Палас.

Изненађење вечери у другом колу Лига купа Енгелске је направио Бристол Сити који је као гост савладао Вотфорда са 3:2. иако су Стршљенови повели сјајним голом Капуа после прелепе акције, гости нису губили наду и преко Финдса и Рида су средином другог полувремена направили преокрет. Било је бурно у финишу меча јер је Холебас у 90. минуту добио црвени картон, потом је Бристол повећао на 3:1 у надоканди времена да би Маријапа у 95. минуту меча ублажио пораз домаћих.

Лестер је гостовао у Шефилду и дуго је ломио отпор Јунајтеда, а онда је у другом полувремену уследила канонада за 4:1. Демарај Греј је фантастичним соло продором и завршницом начео Оштрице, а онда је Ислам Слимани у интервалу од четири минута са две сјајне реакције дао два гола и решио питање победника.

Још више се намучио комбиновани састав Кристал Паласа на свом Селхурст Парку са Ипсвичом - 2:1. Трактористи су одолевали до 76. минута када је Џејмс Мекартур нашао пут до мреже. Исти играч је десет минута касније дуплирао предност да би гости у надоканди времена постигли почасни гол.

Хари Реднап је био на прагу изненађење са Бирмингемом, имао 1:0 на полувремену против Борнмута, али су Трешњице преко Фрејзера и Пага у другом полувремену направиле преокрет за палсман у трећу рунду.  

ВБА је рутински славио на гостовању четвртолигашу Акрингтону са 3:1. Рондон је ударцем главом начео домаћина, Мети Филипс истрчао контру за 2:0 да би потом и велико појачањеЏеј Родригез у 64. минуту уписао првенац у дресу новог клуба.

Свинси је губио на гостовању МК Донсу али је Лерој Фер са два гола окренуо ствари у корист Лабудова да би потом новајлија Тами Абрахам и Џордан Ају потврдили убедљву победу од 4:1.

Тинејџер Џејмс Тили је постигао први гол у професионалној каријери када је у 54. минуту сачекао одбитак и спровео га у мрежу Барнета за минималну победу Брајтона и пласман у наредну рунду.

Фулам нашег Славише Јокановића је елиминисан минималним поразом од трећелигаша Бристол Роверса на свом терену. Иако Јокановић није извео најјачи састав, очекивала се боља игра Колибаша којима је пресудио гол Харсиона у 13. минуту.

Астон Вила је без већих проблема изашла на крај са трећелигашом Виганом. Два гола СкотаХогана у првом полувремену и један Алберта Адоме су били довољни за мирних 3:1 после првих 45 минута. У другом полувремену је погодио и Бјарнасон за убедљивих 4:1 на Вила Парку.

Још убедљивији је био Лидс који је упркос одласку најбљег стрелца и играча Криса Вуда до врха напунио мрежу Њупорта и славио са убедљивих 5:1. Гости су повели средином првог полувремена, али је уследила олуја у извођењу Кемара Руфа који је за 21 минут уписао хет-трик и уатабао Лидсу пут до лагане победе. 

ЛИГА КУП, ДРУГО КОЛО

Уторак:

Кристал - Палас  Ипсвич 2:1 (0:0)

Гримзби - Дерби 1:3 (0:2)

Акрингтон - ВБА 1:3 (0:2)

Астон Вила - Виган 4:1 (3:1)

Бирмингем - Бормут 1:2 (1:0)

Брајтон - Барнет  1:0 (0:0)

Кардиф - Бартон 1:2 (0:1)

Карлисли - Сандерленд 1:2 (0:1)

Донкастер - Хал 2:0 (0:0)

Фулам - Бристол Роверс 0:1 (0:1)

Лидс - Њупорт 5:1 (1:1)

Мидлзбро - Сканторп 3:0 (2:0)

МК Донс - Свонси 1:4 (1:1)

Норич - Чарлтон 4:1 (1:1)

КПР - Брентфорд 1:4 (1:3)

Шефилд јунајтед - Лестер 1:4 (0:0)

Вотфорд - Бристол Сити 2:3 (0:0)

Болтон - Шефилд Венздеј 3:2 (1:0)

Рединг - Милвол

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар