ENG - Liga kup: Veliko veče za oba Bristola! I još...

Votford jedini eliminisani premijerligaš, razočarao Jokanov Fulam! Bez mnogo iznenađenja u drugoj rundi Liga Kupa Engleske.

Fudbal 22.08.2017 | 23:40
ENG - Liga kup: Veliko veče za oba Bristola! I još...
Premijerligaši su ugalvnom odradili posao u večerašnjim mečevima druge runde engleskog Liga kupa. Dalje idu Bornmut, VBA, Svonsi, Lester, Brajton i Kristal Palas.

Iznenađenje večeri u drugom kolu Liga kupa Engelske je napravio Bristol Siti koji je kao gost savladao Votforda sa 3:2. iako su Stršljenovi poveli sjajnim golom Kapua posle prelepe akcije, gosti nisu gubili nadu i preko Findsa i Rida su sredinom drugog poluvremena napravili preokret. Bilo je burno u finišu meča jer je Holebas u 90. minutu dobio crveni karton, potom je Bristol povećao na 3:1 u nadokandi vremena da bi Marijapa u 95. minutu meča ublažio poraz domaćih.

Lester je gostovao u Šefildu i dugo je lomio otpor Junajteda, a onda je u drugom poluvremenu usledila kanonada za 4:1. Demaraj Grej je fantastičnim solo prodorom i završnicom načeo Oštrice, a onda je Islam Slimani u intervalu od četiri minuta sa dve sjajne reakcije dao dva gola i rešio pitanje pobednika.

Još više se namučio kombinovani sastav Kristal Palasa na svom Selhurst Parku sa Ipsvičom - 2:1. Traktoristi su odolevali do 76. minuta kada je Džejms Mekartur našao put do mreže. Isti igrač je deset minuta kasnije duplirao prednost da bi gosti u nadokandi vremena postigli počasni gol.

Hari Rednap je bio na pragu iznenađenje sa Birmingemom, imao 1:0 na poluvremenu protiv Bornmuta, ali su Trešnjice preko Frejzera i Paga u drugom poluvremenu napravile preokret za palsman u treću rundu.  

VBA je rutinski slavio na gostovanju četvrtoligašu Akringtonu sa 3:1. Rondon je udarcem glavom načeo domaćina, Meti Filips istrčao kontru za 2:0 da bi potom i veliko pojačanjeDžej Rodrigez u 64. minutu upisao prvenac u dresu novog kluba.

Svinsi je gubio na gostovanju MK Donsu ali je Leroj Fer sa dva gola okrenuo stvari u korist Labudova da bi potom novajlija Tami Abraham i Džordan Aju potvrdili ubedljvu pobedu od 4:1.

Tinejdžer Džejms Tili je postigao prvi gol u profesionalnoj karijeri kada je u 54. minutu sačekao odbitak i sproveo ga u mrežu Barneta za minimalnu pobedu Brajtona i plasman u narednu rundu.

Fulam našeg Slaviše Jokanovića je eliminisan minimalnim porazom od trećeligaša Bristol Roversa na svom terenu. Iako Jokanović nije izveo najjači sastav, očekivala se bolja igra Kolibaša kojima je presudio gol Harsiona u 13. minutu.

Aston Vila je bez većih problema izašla na kraj sa trećeligašom Viganom. Dva gola SkotaHogana u prvom poluvremenu i jedan Alberta Adome su bili dovoljni za mirnih 3:1 posle prvih 45 minuta. U drugom poluvremenu je pogodio i Bjarnason za ubedljivih 4:1 na Vila Parku.

Još ubedljiviji je bio Lids koji je uprkos odlasku najbljeg strelca i igrača Krisa Vuda do vrha napunio mrežu Njuporta i slavio sa ubedljivih 5:1. Gosti su poveli sredinom prvog poluvremena, ali je usledila oluja u izvođenju Kemara Rufa koji je za 21 minut upisao het-trik i uatabao Lidsu put do lagane pobede. 

LIGA KUP, DRUGO KOLO

Utorak:

Kristal - Palas  Ipsvič 2:1 (0:0)

Grimzbi - Derbi 1:3 (0:2)

Akrington - VBA 1:3 (0:2)

Aston Vila - Vigan 4:1 (3:1)

Birmingem - Bormut 1:2 (1:0)

Brajton - Barnet  1:0 (0:0)

Kardif - Barton 1:2 (0:1)

Karlisli - Sanderlend 1:2 (0:1)

Donkaster - Hal 2:0 (0:0)

Fulam - Bristol Rovers 0:1 (0:1)

Lids - Njuport 5:1 (1:1)

Midlzbro - Skantorp 3:0 (2:0)

MK Dons - Svonsi 1:4 (1:1)

Norič - Čarlton 4:1 (1:1)

KPR - Brentford 1:4 (1:3)

Šefild junajted - Lester 1:4 (0:0)

Votford - Bristol Siti 2:3 (0:0)

Bolton - Šefild Venzdej 3:2 (1:0)

Reding - Milvol

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar