Хакери: Допинг на СП у Јужној Африци, нису Срби!

Хакерска група "Фанцy Беарс" наставила је да објављује украдене податке са званичног сајта Светске антидопинг агенције, а овога пута су "на удару" фудбалери. Међу њима Дијего Милито, Карлос Тевез, Дирк Кајт. . .

Фудбал 23.08.2017 | 22:00
Хакери: Допинг на СП у Јужној Африци, нису Срби!
Група руских хакера "Фанцy Беарс" потресла је прошле године у ово време свет спорта објављивањем поверљивих података са званичног сајта Светске антидопинг агенције (WАДА) у којима се види да је појединим спортистима омогућен такозвани ТУЕ!

Ради се о изузећу ради терапеутске употребе, односно дозволи за коришћење супстанци и метода са Листе забрањених средстава, а у новим "ликованим" документима мета су фудбалери.

Група хакера тврди да је више од 150 фудбалера "пало" на допинг тесту у 2015. години, и њихова имена нису наведена, док јесу подаци 25 фудбалера из 12 земаља са Светског првенства у Јужној Африци који су затражили ТУЕ.

Међу спортистима на овој листи су и Дијего Милито, Карлос Тевез, Хуан Верон, Габријел Хајнце и Валтер Самјуел из Аргентине, Денис Аого, Ханс-Јерг Бут, Кристијан Треш и Марио Гомез из Немачке,Вићенцо Јакинта и Мауро Каморанези из Италије, Умберто Саурез и Фабијан Орељана из Чилеа, Дирк Кајт из Холандије и још неколико фудбалера из Алжира, Обале Слоноваче, Грчке, Нови Зеланд, Словачке, Словеније и САД.

Међу њима нема српских фудбалера!

Оно што је битно напоменути је да ТУЕ нужно не значи и допинг, али постоје мишљења да се ово правило злоупотребљава и да се ТУЕ добија накнадно након откривања уноса допинга.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар