Hakeri: Doping na SP u Južnoj Africi, nisu Srbi!

Hakerska grupa "Fancy Bears" nastavila je da objavljuje ukradene podatke sa zvaničnog sajta Svetske antidoping agencije, a ovoga puta su "na udaru" fudbaleri. Među njima Dijego Milito, Karlos Tevez, Dirk Kajt. . .

Fudbal 23.08.2017 | 22:00
Hakeri: Doping na SP u Južnoj Africi, nisu Srbi!
Grupa ruskih hakera "Fancy Bears" potresla je prošle godine u ovo vreme svet sporta objavljivanjem poverljivih podataka sa zvaničnog sajta Svetske antidoping agencije (WADA) u kojima se vidi da je pojedinim sportistima omogućen takozvani TUE!

Radi se o izuzeću radi terapeutske upotrebe, odnosno dozvoli za korišćenje supstanci i metoda sa Liste zabranjenih sredstava, a u novim "likovanim" dokumentima meta su fudbaleri.

Grupa hakera tvrdi da je više od 150 fudbalera "palo" na doping testu u 2015. godini, i njihova imena nisu navedena, dok jesu podaci 25 fudbalera iz 12 zemalja sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi koji su zatražili TUE.

Među sportistima na ovoj listi su i Dijego Milito, Karlos Tevez, Huan Veron, Gabrijel Hajnce i Valter Samjuel iz Argentine, Denis Aogo, Hans-Jerg But, Kristijan Treš i Mario Gomez iz Nemačke,Vićenco Jakinta i Mauro Kamoranezi iz Italije, Umberto Saurez i Fabijan Oreljana iz Čilea, Dirk Kajt iz Holandije i još nekoliko fudbalera iz Alžira, Obale Slonovače, Grčke, Novi Zeland, Slovačke, Slovenije i SAD.

Među njima nema srpskih fudbalera!

Ono što je bitno napomenuti je da TUE nužno ne znači i doping, ali postoje mišljenja da se ovo pravilo zloupotrebljava i da se TUE dobija naknadno nakon otkrivanja unosa dopinga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar