Теленовела Нејмар траје - Барса тужи Бразилца!

Барселона је објавила да ће поднети тужбу против свог бившег играча Нејмара да Сливе, који је овог лета за рекордна 222 милиона евра прешао у Пари Сен Жермен.  Непријатељски растанак - Барса тужи Нејмара! Шпански клуб одлучио да тужи свог доскорашњег фудбалера због тога што је прекршио уговор који је имао са њима. Потражују непознату суму новца коју је Нејмар добио на име бонуса и још 8,5 милиона евра на име камата. . .

Фудбал 23.08.2017 | 21:00
Теленовела Нејмар траје - Барса тужи Бразилца!
Прелазак Бразилца произвео је низ контроверзи у фудбалском свету, пре свега због чињенице да је Финансијски фер-плеј, који је УЕФА увела, још једном обесмишљен.

Како не би имали проблема са Европском фудбалском унијом, челници 'Светаца' направили су спонзорски уговор са капитеном 'Селесаа' – по ком он постаје заштитно лице Мундијала у Катару 2022. године – па је он сâм активирао своју одлазну клаузулу и отишао у Париз.

Штавише, због сукоба са управом 'Блаугране', Нејмар и његов отац чекали су први дан августа пре него што су иницирали трансфер, пошто почетак осмог месеца у години активирао још једну клаузулу, па је Барселона морала да исплати играчу бонус за лојалност у висини од 21.000.000 евра.

Челници тима из Каталоније одлучили су да туже бившу звезду Сантоса, захтевајући да врати 8.500.000 евра које је добио као бонус за продужење уговора прошле године, као и по десет одсто профита из осталих маркетингшких области на које полаже права, а жалба је отишла на адресу Фудбалског савеза Шпаније.

У међувремену, један од најбољих играча света са две сјајне партије започео је каријеру у 'Граду светлости' – са три гола и четири асистенције на два сусрета.

Барселона и Нејмар су након четири сезоне завршили "романсу", а растанак неће бити нарочито пријатељски због тога што је бразилски фудбалер "прекршио важећи уговор" и због чега је Блауграна одлучила да тужи свог доскорашњег играча.

Као што је познато Пари сен Жермен и Нејмар су се договорили о трансферу, француски клуб је активирао клаузулу од 222 милиона евра и "одвео" Бразилца, а након "много натезања" Ла Лиге и Барселоне - они су прихватили "пораз" и један од најбољих фудбалера света је слетео у престоницу Француске где га је чекао уносан уговор са тимом са "Парка принчева".

На трансфер се чекало до 1. августа пошто је до тада био "рок" по коме би Нејмар и његов отац добили од Барселоне још 26 милиона евра бонуса, што Барса неће да исплати, али ту није крај.

Каталонски клуб је званично саопштио да је тужио Нејмара од кога траже да врати новац добијен као бонус при продужетку уговора (сума није саопштена), као и додатних 8,5 милиона евра због "штете" и камата!

Они су га тужили ФС Шпаније, а сматрају да су они преварени пошто је он клуб напустио само неколико месеци након што је потписао продужетак сарадње до 2021. године.

"Разочаран сам директорима Барселоне. Провео сам четири године тамо, био срећан и отишао срећан. Али они су проблем, Барселона заслужује боље од њих", казао је Нејмар након другог меча у дресу Пари сен Жермена када је "демолирао" Тулуз.

Сага се наставља...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар