Telenovela Nejmar traje - Barsa tuži Brazilca!

Barselona je objavila da će podneti tužbu protiv svog bivšeg igrača Nejmara da Slive, koji je ovog leta za rekordna 222 miliona evra prešao u Pari Sen Žermen.  Neprijateljski rastanak - Barsa tuži Nejmara! Španski klub odlučio da tuži svog doskorašnjeg fudbalera zbog toga što je prekršio ugovor koji je imao sa njima. Potražuju nepoznatu sumu novca koju je Nejmar dobio na ime bonusa i još 8,5 miliona evra na ime kamata. . .

Fudbal 23.08.2017 | 21:00
Telenovela Nejmar traje - Barsa tuži Brazilca!
Prelazak Brazilca proizveo je niz kontroverzi u fudbalskom svetu, pre svega zbog činjenice da je Finansijski fer-plej, koji je UEFA uvela, još jednom obesmišljen.

Kako ne bi imali problema sa Evropskom fudbalskom unijom, čelnici 'Svetaca' napravili su sponzorski ugovor sa kapitenom 'Selesaa' – po kom on postaje zaštitno lice Mundijala u Kataru 2022. godine – pa je on sâm aktivirao svoju odlaznu klauzulu i otišao u Pariz.

Štaviše, zbog sukoba sa upravom 'Blaugrane', Nejmar i njegov otac čekali su prvi dan avgusta pre nego što su inicirali transfer, pošto početak osmog meseca u godini aktivirao još jednu klauzulu, pa je Barselona morala da isplati igraču bonus za lojalnost u visini od 21.000.000 evra.

Čelnici tima iz Katalonije odlučili su da tuže bivšu zvezdu Santosa, zahtevajući da vrati 8.500.000 evra koje je dobio kao bonus za produženje ugovora prošle godine, kao i po deset odsto profita iz ostalih marketingških oblasti na koje polaže prava, a žalba je otišla na adresu Fudbalskog saveza Španije.

U međuvremenu, jedan od najboljih igrača sveta sa dve sjajne partije započeo je karijeru u 'Gradu svetlosti' – sa tri gola i četiri asistencije na dva susreta.

Barselona i Nejmar su nakon četiri sezone završili "romansu", a rastanak neće biti naročito prijateljski zbog toga što je brazilski fudbaler "prekršio važeći ugovor" i zbog čega je Blaugrana odlučila da tuži svog doskorašnjeg igrača.

Kao što je poznato Pari sen Žermen i Nejmar su se dogovorili o transferu, francuski klub je aktivirao klauzulu od 222 miliona evra i "odveo" Brazilca, a nakon "mnogo natezanja" La Lige i Barselone - oni su prihvatili "poraz" i jedan od najboljih fudbalera sveta je sleteo u prestonicu Francuske gde ga je čekao unosan ugovor sa timom sa "Parka prinčeva".

Na transfer se čekalo do 1. avgusta pošto je do tada bio "rok" po kome bi Nejmar i njegov otac dobili od Barselone još 26 miliona evra bonusa, što Barsa neće da isplati, ali tu nije kraj.

Katalonski klub je zvanično saopštio da je tužio Nejmara od koga traže da vrati novac dobijen kao bonus pri produžetku ugovora (suma nije saopštena), kao i dodatnih 8,5 miliona evra zbog "štete" i kamata!

Oni su ga tužili FS Španije, a smatraju da su oni prevareni pošto je on klub napustio samo nekoliko meseci nakon što je potpisao produžetak saradnje do 2021. godine.

"Razočaran sam direktorima Barselone. Proveo sam četiri godine tamo, bio srećan i otišao srećan. Ali oni su problem, Barselona zaslužuje bolje od njih", kazao je Nejmar nakon drugog meča u dresu Pari sen Žermena kada je "demolirao" Tuluz.

Saga se nastavlja...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar