Новим аутобусом до групне фазе Лиге Европе!

Фудбалери Партизана данас одлазе на реванш меч за пласман у групну фазу Лиге Европе. Тавамба: "Да ми покажемо свој квалитет на терену". Ђукић: "Очекујте тактички тврду утакмицу".  Црно-бели се поновили: Новим аутобусом у Мађарску! Први пут после 11 година клуб из Хумске обновио возни парк.

Фудбал 22.08.2017 | 18:15
Новим аутобусом до групне фазе Лиге Европе!
Црно-бели после ручка у Спортском центру „Земунело“ крећу на реванш са Видеотоном „појачани“ за возило купљено овог лета, чиме је замењен стар аутобус, стар 11 година који је превозио екипу у земљи и иностранству, а био је део погодбе са Легијом у склопу првог трансфера Мирослава Радовића у варшавски клуб.

У Хумској 1 се надају да ће овај нови комфорни аутобус, плаћен безмало 245.000 евра, бити таличан већ од реванша плеј-офа квалификација за Лигу Европе и да ће трајати макар као претходни. Дакле, дуже од деценије. Гаранција је 200.000 пређених километара.

Екипа Мирослава Ђукића у четвртак гостује на „Панчо арени“ у Фелчуту и после београдских 0:0 тражи пласман у групну фазу Лиге Европе, где је учествовала пет пута у последњој деценији.

Пре више од 30 година, фудбалери Партизана су на утакмицу у Купу УЕФА против Видеотона у Секешфехервар, путовали аутобусом и тада је, признали су касније тадашњи чланови тима, у центру пажње био видео-плејер и гледање филмова.

"Више смо се бавили филмовима, него анализом Видеотона", признао је деценијама касније Владимир Вермезовић.

Партизан се тада уопште није лепо провео у Мађарској. Видеотон га је победио, понизио - 5:0. Велика предност да би црно-бели могли да се надају новом чуду у реваншу.

Више од три деценије касније, главна вест из Партизана и "Земунела" је да је обезбеђен нови клупски аутобус (на бочној страни возила нацртан је парни ваљак), а како је навела портпарол клуба Биљана Обрадовић, опремљен је отвореном WиФи мрежом, што ће, додала је, олакшати играчима путовање.

Искуство раније генерације играча Партизана морало би да послужи садашњој да реванш меч плеј-офа за пласман у Лигу Европе не схвата олако.

Оно чувено "лако ћемо", ваљда се неће поновити, а на то указује и изјава тренера Мирослава Ђукића, који истиче да су сви у екипи свесни важности меча за клуб.

"Знамо да ће бити тешко, играмо пртив озбиљног ривала, али идемо са намером да одрадимо добар меч и прођемо у групну фазу што би било важно за наш клуб. Очекујем тактичко надмудривање, не баш лепу утакмицу (као што није била ни у Београду, прим. аут.)... Противник игра код куће, мораће мало да промени начин игре, да се мало више отвори а то и нама даје шансу, биће више простора за игру, и надам се да ћемо пружити далеко бољу партију што се тиче офанзивног дела", рекао је Ђукић непосредно пре него што су се играчи укрцали у нову "друмску крстарицу" и кренули пут Мађарске.

Ђукић је више пута поновио да не треба очекивати да ће меч у Фелчуту, на стадиону чији је капацитет тек 4.000 места, бити леп за око, већ...

"Не мислим да ће бити утакмица са много голова, више ће бити тактичка, тешко да ће се видети леп фудбал. Велики је улог, хоћемо да одиграмо такмичарски, али и противник је такав, не да много простора за игру. Битно је не примити гол и покушати искористити сваку грешку противника. Треба очекивати тактички тврду, тешку, затворену утакмицу, обе екипе добро раде на затварању простора, али може да одлучи детаљ, индивидуални квалитет", сматра шеф стручног штаба Партизана.

БЕЗ КОСОВИЋА, МУНИРА, СТЕВАНОВИЋА

Због повреда, Ђукић не може да рачуна на левог бека Мухамеда ел Монира (примицач), као ни на везне фудбалере Небојшу Косовића и Алена Стевановића. О тиму који ће истрчати на терен одлучиће, каже, после тренинга у Мађарској.

За разлику од свог шефа, нападач Леандре Тавамба је био много више оптимистичан и самоуверен, односно уверен у квалитет саиграча.

"Боље смо упознали ривала после оног првог меча (0:0). Самим тим могли смо боље да се припремимо, а и имали смо неколико дана више за одмор. Даћемо све од себе да се квалификујемо у групну фазу. Видеотон има тимски квалитет, али не мислим да има и индивидуални којим би могао да нас угрози. У саком случају, биће много важније како ми као тим уђемо у овај меч, са квалитетом који имамо појединачно и колективно, како спроведемо у дело оно што смо припремили и наш квалитет покажемо на терену".

Реванш меч плеј-офа за пласман у Лигу Европе биће одигран у четвртак увече.

ПАРТИЗАН У ЕВРОПИ од 2006:
- сезона 2006/07: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2007/08: суспензија после 1. кола квалификација за Лигу УЕФА
- сезона 2008/09: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2009/10: групна фаза Лиге УЕФА
- сезона 2010/11: групна фаза Лиге шампиона
- сезона 2011/12: плеј-оф за Лигу Европе
- сезона 2012/13: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2013/14: плеј-оф за пласман у Лигу Европе
- сезона 2014/15: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2015/16: групна фаза Лиге Европе
- сезона 2016/17: елиминација у 2. колу квалификација за Лигу Европе

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар