Novim autobusom do grupne faze Lige Evrope!

Fudbaleri Partizana danas odlaze na revanš meč za plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Tavamba: "Da mi pokažemo svoj kvalitet na terenu". Đukić: "Očekujte taktički tvrdu utakmicu".  Crno-beli se ponovili: Novim autobusom u Mađarsku! Prvi put posle 11 godina klub iz Humske obnovio vozni park.

Fudbal 22.08.2017 | 18:15
Novim autobusom do grupne faze Lige Evrope!
Crno-beli posle ručka u Sportskom centru „Zemunelo“ kreću na revanš sa Videotonom „pojačani“ za vozilo kupljeno ovog leta, čime je zamenjen star autobus, star 11 godina koji je prevozio ekipu u zemlji i inostranstvu, a bio je deo pogodbe sa Legijom u sklopu prvog transfera Miroslava Radovića u varšavski klub.

U Humskoj 1 se nadaju da će ovaj novi komforni autobus, plaćen bezmalo 245.000 evra, biti taličan već od revanša plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope i da će trajati makar kao prethodni. Dakle, duže od decenije. Garancija je 200.000 pređenih kilometara.

Ekipa Miroslava Đukića u četvrtak gostuje na „Pančo areni“ u Felčutu i posle beogradskih 0:0 traži plasman u grupnu fazu Lige Evrope, gde je učestvovala pet puta u poslednjoj deceniji.

Pre više od 30 godina, fudbaleri Partizana su na utakmicu u Kupu UEFA protiv Videotona u Sekešfehervar, putovali autobusom i tada je, priznali su kasnije tadašnji članovi tima, u centru pažnje bio video-plejer i gledanje filmova.

"Više smo se bavili filmovima, nego analizom Videotona", priznao je decenijama kasnije Vladimir Vermezović.

Partizan se tada uopšte nije lepo proveo u Mađarskoj. Videoton ga je pobedio, ponizio - 5:0. Velika prednost da bi crno-beli mogli da se nadaju novom čudu u revanšu.

Više od tri decenije kasnije, glavna vest iz Partizana i "Zemunela" je da je obezbeđen novi klupski autobus (na bočnoj strani vozila nacrtan je parni valjak), a kako je navela portparol kluba Biljana Obradović, opremljen je otvorenom WiFi mrežom, što će, dodala je, olakšati igračima putovanje.

Iskustvo ranije generacije igrača Partizana moralo bi da posluži sadašnjoj da revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope ne shvata olako.

Ono čuveno "lako ćemo", valjda se neće ponoviti, a na to ukazuje i izjava trenera Miroslava Đukića, koji ističe da su svi u ekipi svesni važnosti meča za klub.

"Znamo da će biti teško, igramo prtiv ozbiljnog rivala, ali idemo sa namerom da odradimo dobar meč i prođemo u grupnu fazu što bi bilo važno za naš klub. Očekujem taktičko nadmudrivanje, ne baš lepu utakmicu (kao što nije bila ni u Beogradu, prim. aut.)... Protivnik igra kod kuće, moraće malo da promeni način igre, da se malo više otvori a to i nama daje šansu, biće više prostora za igru, i nadam se da ćemo pružiti daleko bolju partiju što se tiče ofanzivnog dela", rekao je Đukić neposredno pre nego što su se igrači ukrcali u novu "drumsku krstaricu" i krenuli put Mađarske.

Đukić je više puta ponovio da ne treba očekivati da će meč u Felčutu, na stadionu čiji je kapacitet tek 4.000 mesta, biti lep za oko, već...

"Ne mislim da će biti utakmica sa mnogo golova, više će biti taktička, teško da će se videti lep fudbal. Veliki je ulog, hoćemo da odigramo takmičarski, ali i protivnik je takav, ne da mnogo prostora za igru. Bitno je ne primiti gol i pokušati iskoristiti svaku grešku protivnika. Treba očekivati taktički tvrdu, tešku, zatvorenu utakmicu, obe ekipe dobro rade na zatvaranju prostora, ali može da odluči detalj, individualni kvalitet", smatra šef stručnog štaba Partizana.

BEZ KOSOVIĆA, MUNIRA, STEVANOVIĆA

Zbog povreda, Đukić ne može da računa na levog beka Muhameda el Monira (primicač), kao ni na vezne fudbalere Nebojšu Kosovića i Alena Stevanovića. O timu koji će istrčati na teren odlučiće, kaže, posle treninga u Mađarskoj.

Za razliku od svog šefa, napadač Leandre Tavamba je bio mnogo više optimističan i samouveren, odnosno uveren u kvalitet saigrača.

"Bolje smo upoznali rivala posle onog prvog meča (0:0). Samim tim mogli smo bolje da se pripremimo, a i imali smo nekoliko dana više za odmor. Daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo u grupnu fazu. Videoton ima timski kvalitet, ali ne mislim da ima i individualni kojim bi mogao da nas ugrozi. U sakom slučaju, biće mnogo važnije kako mi kao tim uđemo u ovaj meč, sa kvalitetom koji imamo pojedinačno i kolektivno, kako sprovedemo u delo ono što smo pripremili i naš kvalitet pokažemo na terenu".

Revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope biće odigran u četvrtak uveče.

PARTIZAN U EVROPI od 2006:
- sezona 2006/07: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2007/08: suspenzija posle 1. kola kvalifikacija za Ligu UEFA
- sezona 2008/09: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2009/10: grupna faza Lige UEFA
- sezona 2010/11: grupna faza Lige šampiona
- sezona 2011/12: plej-of za Ligu Evrope
- sezona 2012/13: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2013/14: plej-of za plasman u Ligu Evrope
- sezona 2014/15: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2015/16: grupna faza Lige Evrope
- sezona 2016/17: eliminacija u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar